Hlavní obsah

Nepodělali jsme se, těšilo po vítězství v Plzni Rosola

PLZEŇ

Spokojení mohli být po páteční výhře v Plzni hokejisté Litvínova. I bez svých dvou nejproduktivnějších hráčů Roberta Reichla a Viktora Hübla zvítězili na západě Čech 4:2, přestože prohrávali 0:2. „Týmovým výkonem a skvělým výkonem brankáře jsme vývoj otočili a zaslouženě vyhráli,“ řekl po zápase novinářům litvínovský asistent Petr Rosol.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský trenér Petr Rosol

Článek

Bývalého skvělého útočníka těšilo, že se jeho svěřenci dokázali vyrovnat s nepříznivým vývojem i bez svých největších hvězd. „Nepodělali jsme se po dvou inkasovaných gólech, přestože jsme přijeli oslabení o dva nejlepší hráče,“ připomněl absenci produktivního dua Rosol.

Litvínov si v nouzi vypomohl svým bývalým hráčem Janem Čalounem, který přišel na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. „Honzu znám spoustu let. Je to koncový hráč, i když se do koncovky dneska nedostal. Pomohl mužstvu, když bylo oslabené o dva špičkové hráče. Týmu dodal sebedůvěru, hráči se cítili líp,“ vyjmenoval kouč plusy šestatřicetiletého olympijského šampióna z Nagana, který mohl i vstřelit gól. Trestné střílení po faulu na Trávníčka ovšem neproměnil. „Trestné střílení je vždycky loterie,“ měl pochopení Rosol, podle nějž podal Čaloun dobrý výkon.

Návrat do bývalého působiště má za sebou i plzeňský útočník Pavel Vostřák, poprvé se v brance Západočechů představil Jan Chábera. „Pavel se vrátil do známého prostředí. Dali jsme ho do přesilovkové formace, potřebuje čas. Ale odvedl slušný výkon. Honza Chábera za inkasované branky nemohl, hráči mu moc nepomohli,“ zhodnotil výkony obou hokejistů domácí asistent Milan Razým.

Toho ani příliš netrápily hrubé chyby zkušených obránců, po nichž Západočeši inkasovali. První gól padl po zaváhání Čakajíka,vítězný gól vstřelil Jánský po nedůrazu Smreka a pojistku přidal Kubinčák po zbytečném vyloučení Benáka. „Když se hodně tlačíte dopředu, pak jsou chyby víc vidět. Litvínov má hodně šikovné a produktivní útočníky, dokáže chyby potrestat,“ okomentoval na dotaz Sport.cz zaváhání defenzívy Razým, podle nějž rozhodla mizerná produktivita Plzně.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín