Hlavní obsah

Šlégra pustili z nemocnice, zatím však vůbec neví, co bude dál

Hokejový obránce Jiří Šlégr byl v pátek propuštěn z ústecké nemocnice, kde byl kvůli nedělnímu kolapsu způsobenému náhlou bolestí zad. Zkušený zadák Litvínova se při duelu s Libercem skácel na led, z něhož byl poté při vědomí transportován na nosítkách a do hry již nezasáhl. Nyní je mu sice výrazně lépe, ale sám vůbec neví, co s ním a jeho aktivní kariérou bude dál.

Článek

"Jsem samozřejmě rád, že už nemusím být v nemocnici. Z tohoto pohledu to je určitě úleva, ale ty pocity jsou zatím takové všelijaké. Na žádné juchání to totiž ještě zdaleka není, protože nevím, co a jak bude," řekl Šlégr.

V současnosti se totiž sice cítí dobře, ale teprve nedělní testy, které má absolvovat, by měly napovědět více o skutečném stavu jeho zad. "V neděli jdu na všechny možné testy a snímky včetně 'cétéčka' a magnetické rezonance, takže teprve uvidím, co a jak dál. Sotva se mohu v tuhle chvíli přiklonit na nějakou stranu, když nic nevím," vysvětlil Šlégr s tím, že výsledky by měl znát nejpozději do konce příštího týdne.

Jak sám přiznal, v nemocnici měl při pobytu na lůžku dostatek času přemýšlet. Je o něm totiž známo, že mnohdy hrál i přes zdravotní potíže. "V tomhle ohledu už jde však frajeřina skutečně stranou," prohlásil Šlégr. Na druhou stranu však odmítá spekulovat nad tím, že by měl skončit. "Doktoři mi zatím vůbec nic takového, že bych musel končit s hokejem nebo vůbec se sportem, neřekli. Tak uvidíme, jak to dopadne," doplnil Šlégr.

Jisté je, že s týmem Severočechů bude uznávaný bek absolvovat play off tak jako tak. I kdyby nemohl na led, chce být u toho. Není tím typem hráče, který se raději drží v ústraní, neboť nemůže vydržet jen tak nečinně přihlížet dění na ledě. "Určitě se těším a chci být se zbytkem mužstva, i kdybych nemohl hrát," ujistil Šlégr.

Reklama

Související témata: