Hlavní obsah

Řezníček: Vystřelil jsem a najednou bylo ticho

Lepší dárek v den svých jmenin si Josef Řezníček jen těžko mohl přát. Ve druhém semifinále play-off hokejové extraligy 42letý obránce zařídil v prodloužení svým gólem vítězství Karlových Varů na ledě pražské Sparty. Po jeho trefě pět vteřin před koncem prodloužení se v holešovické Tesla Areně rozhostilo ticho. "Nevěděl jsem, co se děje. Myslel jsem, že je konec," tvrdil po zápase Řezníček.

Článek

Jak byste popsal celou akci, která předcházela vaší vítězné trefě?  

Ondra Němec se dostal doprostřed ke střele a protože jsem si myslel, že bude střílet, tak jsem si sjel k brance, abych čekal na dorážku. Byl to risk, ale já se držím hesla: kdo nic nevymyslí, nic nepokazí.

Vy jste ale v první chvíli ani nevěděl, že to byl gól...

Já jen puk zahrál forhendem a dostal jsem úder někam na bradu od bránícího hráče. Takže jsem spadnul a najednou bylo ticho. Myslel jsem, že je konec zápasu, že budou penalty... A najednou na mě všichni naskákali.

V prodloužení jste přežili přesilovou hru Sparty, to rozhodlo?

To bylo to nejdůležitější, co jsme dneska odehráli. Domácí tam měli nějaké šance, ale buď to pochytal Lukáš nebo jsme to my nějak zadrželi tělem a holemi. Klobouk dolů před všema klukama.

Oproti prvnímu zápasu jste tentokrát vůbec v žádném oslabení neinkasovali. Změnili jste něco?

Udělali jsme si přípravu a poučili se z chyb, které jsme dělali včera.

Celkově vaše hra působila dost jinak. Včera jste mluvili o tom, že to bylo dané moc velkým respektem k soupeři.

Bylo to nerozehraností a opravdu tím velkým respektem, navíc jsme se na velkém hřišti necítili dobře. Dostali jsme rychle dva góly a pak už bylo těžké to chytat.

Po zápase jste se radovali jako byste vyhráli celou sérii, bylo to pro vás hodně důležité vítězství?

Jsme na Spartě. Na půdě hráčů, kteří to pořádně umí. Pro nás bylo strašně důležité ten zápas uhrát, takže naše radost byla oprávněná.

Gól jste dal v den svého svátku, budete to ještě nějak zvlášť oslavovat?

Svátky neslavíme. Dneska se hrál hokej, takže se nic neslaví. Bude se slavit až někdy..., až to přijde.

Může takový gól a radost ještě změnit vaše rozhodnutí a uvidíme vás na ledě i příští rok?

Nepíchejte do vosího hnízda. Já myslím, že ne. Ale je to hezký, já jsem ještě v letošním play-off nedal gól, tak jsem čekal, kdy to přijde. Zaplaťpánbuh za to, že to přišlo v takovouhle chvíli.

Reklama

Související témata: