Hlavní obsah

Ústí dlouho držel nad vodou gólman Salfický

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavský útočník David Vrbata gólem dvě minuty před koncem pojistil vítězství Středočechů v prvním utkání baráže o účast v hokejové extralize.

Článek

„I když jsme brzy vedli, zápas byl prakticky pořád herně vyrovnaný. Ústí dlouho držel brankář Salfický, stejně jako nám výborně zachytal Schwarz. Moc si vážím svého gólu, kterým jsem soupeři překazil naději na hru bez gólmana. Sýkora výborně vyhrál vhazování a předložil mi puk před prázdnou branku. Počkal jsem si na správný okamžik k zakončení, nijak jsem se neunáhlil a jsem rád, jak to dopadlo,“ líčil Vrbata, který si cenil trpělivého výkonu celého týmu.

„Byť nám nevycházely přesilovky pěti proti třem, bojovali jsme až do konce. Z dílčích chyb se musíme poučit a častěji střílet. Myslím si ale, že Ústí úvodní porážka nesrazí. Série je pořád otevřená. Udělali jsme jen první a vzhledem k domácímu prostředí povinný krok,“ uvažoval Vrbata.

„Průběh utkání ovlivnil první gól, po němž se Boleslav uklidnila. Věřil jsem, že nepříznivý stav otočíme jako při rozhodujícím finále první ligy v Brně. Chyběl nám krůček k vyrovnání. Zlomila nás až Vrbatova branka,“ hodnotil ústecký brankář Dušan Salfický. „Boleslav využila zkušenosti z extraligy, kde hrála víc těžkých zápasů než my v první lize,“ mínil protřelý gólman.

Baráž pokračuje v Mladé Boleslavi dnes znovu od 17 hodin, zápas vysílá ČT 2.

Reklama

Související témata: