Hlavní obsah

Vítkovice zhruba o čtvrtinu sníží svůj rozpočet

OSTRAVA

Extraligový hokejový klub z Vítkovic si v příští sezóně musí vystačit s menším objemem financí. Generální manažer a trenér Alois Hadamczik na oficiálním webu přiznal, že v důsledku ekonomické recese klub sníží rozpočet na další sezonu zhruba o čtvrtinu.

Článek

"Rozpočet chceme snížit o dvacet až pětadvacet procent, což je opravdu hodně, ale jsme schopni to udělat, bez toho, abychom ohrozili konkurenceschopnost týmu. Ale podílet se na tom musí i samotní hráči," uvedl Hadamczik, který už dříve naznačil, že někteří hráči se budou muset uskromnit ve svých požadavcích.

Extraligové kluby své rozpočty nezveřejňují, podle odhadů Vítkovice letos hospodařily s částkou mezi 90 až 100 miliónů korun. Bez ohledu na přesnou sumu je v rozpočtu na příští sezonu čeká škrt v řádech desítek miliónů.

I když Hadamczik přiznal, že klub se nevyhne úsporným opatřením, kvalitou kádru podmínil své setrvání ve funkci kouče extraligového celku. Bývalý reprezentační kormidelník, o kterého stojí v Kolíně nad Rýnem, naznačil, že by se nesmířil s rozprodáváním opor. "Jednoznačně chci zůstat ve Vítkovicích. Ale pokud by mělo odejít třeba pět klíčových hráčů, tak bych zvažoval, že odejdu," uvedl Hadamczik.

Tým se pod jeho vedením po dvou letech znovu dostal do play-off. V předkole přešel hladce ve třech zápasech přes Liberec, ale ve čtvrtfinále ho vyřadila Slavia, byť Vítkovice vedly už 3:1 na zápasy.

Reklama

Související témata: