Hlavní obsah

Poučil jsem se, říká o angažmá v Liberci Modrý

Před rokem se Jaroslav Modrý vracel do Čech jako velezkušený a respektovaný obránce NHL. Po nevydařené sezóně v Liberci, kde se často ocital pod palbou kritiky, mu však jeho návrat pořádně zhořkl a dokonce zvažoval i konec kariéry. Jeho úvahy nakonec zažehnal zájem Plzně, která osmatřicetiletého veterána angažovala pro příští extraligový ročník.

Článek

„Poučil jsem se, byla to velká zkušenost. Sezóna se nám s Libercem vůbec nepovedla,“ ohlédl se Modrý za účinkováním na severu Čech v rozhovoru pro oficiální internetové stránky Plzně. „Více se toho namluvilo než nahrálo," pokračoval hráč se třináctiletou zkušeností z NHL, jehož nabídka Západočechů uchránila od konce kariéry.

„Ale chtěl bych se vydat ještě v další sezóně. S Martinem Strakou jsme si sedli s tím, že má zájem abych Plzni pomohl. A chuť rozhodně mám. Musím před Martinem smeknout za to, co odvedl na ledě i mimo led. Věřím, že Plzeň vede správným směrem.  Hledal jsem místo, kde si hokej nejlépe vychutnat," myslí si, že Plzeň bude tou pravou destinací.

Díky bohatým zkušenostem si od Modrého v klubu slibují, že bude správným vzorem pro mladší spoluhráče. „Samozřejmě s tím počítám. Kluky zatím moc neznám, ale velmi rád pomohu v jejich hokejovém růstu. Mně také mnoho hráčů pomohlo, zlepšoval jsem se jen jejich pozorováním. Je to důležité,“ uvažuje.

Příkladem se proto snaží jít i během letní přípravy, ačkoliv byl poslední roky zvyklý chystat se na sezónu individuálně.„Ale samozřejmě je důležité být s týmem, sžít se s ním, na což se těším,“ uvědomuje si. Rozhodně proto nečeká žádné úlevy ani při soustředění týmu na šumavském Zadově. „Na hvězdu si rozhodně nehraju, protože jí jednoduše nejsem," dodal Modrý na závěr.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice