Hlavní obsah

Jágr v problémech. Kladno zasáhl covid-19

V pátek večer je mělo čekat první přípravné utkání na nadcházející sezonu, hokejisté Kladna ho ale proti Ústí nad Labem nesehrají, zápas byl zrušen. V kabině Rytířů se totiž objevila nákaza koronavirem, pozitivní test na covid-19 měl jeden z členů kladenského mužstva. Další členy klubu nyní čeká testování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavní hvězda a majitel Kladna Jaromír Jágr musí řešit v klubu nepříjemné starosti.

Článek

„Máme minimálně jeden potvrzený případ. Někteří další hráči už jsou na testech. Čekáme na odpovědi na otázky, jestli máme jít do karantény, jestli máme všichni v rámci klubu podstoupit testy," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl.

Že však celý A-tým Kladna poputuje do karantény, je velmi pravděpodobné. Přesně to nařídila krajská hygienická stanice ve čtvrtek extraligovému Litvínovu, když byl u něj ve čtvrtek pozitivně testován jeden hráč na covid-19. „Očekáváme, že to takhle dopadne," potvrdil Jůdl. Pokud by se tak stalo, ohrožena by byla kladenská účast v poháru Generali Česká Cup, v rámci něhož měli Rytíři odehrát první zápas v Plzni už za 11 dní.

„Čekáme na zpětnou vazbu od hygieny, se kterou jsme od rána v kontaktu. Má toho asi fakt hodně, když vidíme, jak pozitivní testy na covid-19 ohlašují i v jiných sportovních klubech," doplnil. Vzhledem k tomu, že v klubu šlo o ojedinělý případ, provoz stadionu je v současné době v běžném provozu.

Kladenský klub jméno pozitivně testovaného hráče zveřejňovat nechce. Osmačtyřicetiletý majitel Rytířů a jejich útočník Jaromír Jágr jím ale není. „Jarda s ním ale v přímém kontaktu nebyl," přiznal Jůdl.

„Nebudeme veřejně prozrazovat hráče, který měl pozitivní test, chceme chránit jeho soukromí. Někteří lidi by se do něj naváželi, jak to v Česku bývá zvykem, přitom on za to ani nemůže," dodal kladenský tiskový mluvčí.

Fanoušky, kteří si na páteční přípravu s Ústím nad Labem zakoupili vstupenku, bude Kladno informovat o vrácení peněz.

Reklama

Související témata: