Hlavní obsah

Litvínov hlásí dobré zprávy, v karanténě přesto zůstává

Alespoň nějaká dobrá zpráva v době, kdy řada tuzemských extraligových a prvoligových klubů ohlašují nakažené koronavirem, přichází z Litvínova. Pondělní testy na covid-19 neprokázaly další pozitivní vzorky v týmu Chemiků, takže jediným nakaženým zůstává nespecifikovaný hráč A-mužstva Severočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství nad Kladnem a záchranu v extralize - archivní foto.

Článek

Pozitivní výsledek na covid-19 u jednoho svého hráče oznámil Litvínov minulý čtvrtek a všichni hokejisté, realizační tým i část zaměstnanců museli nastoupit do karantény. V pondělí pak byli všichni otestováni, žádný další nakažený nepřibyl.

„Všichni přesto zůstávají v dvoutýdenní karanténě, přičemž se mohou věnovat pouze individuálním tréninkům v domácím prostředí. Další testování proběhne 4. srpna. Karanténa se vztahuje také na realizační tým i další zaměstnance klubu, kteří přišli do přímého styku s pozitivně testovaným hráčem," uvedl Litvínov na svých oficiálních stránkách.

V pátek byl celý objekt Zimního stadionu Ivana Hlinky sterilizován UV zářením.

Kvůli karanténním opatřením u Vervy hokejový svaz odložil její první dva zápasy pohárového turnaje Generali Česká Cup. Litvínov měl příští úterý nastoupit v Liberci a o dva dny později proti Mladé Boleslavi. Nové termíny obou duelů zatím nebyly stanoveny. Odloženy byly i další tři zápasy poháru kvůli nákaze u Rytířů Kladno a Motoru České Budějovice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice