Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:2Somík rozhodl 8 vteřin před koncem o výhře Pardubic nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Straka 0 : 1
5. Genoway 1 : 1
18. Špirko 2 : 1
22. Heřman 2 : 2
60. Somík 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zdolali v pátečním 19. kole extraligy Plzeň 3:2, když zápas rozhodl osm vteřin před koncem slovenský útočník Radovan Somík. Eaton doma bodoval naplno už v sedmém zápase za sebou, zatímco Západočeši prohráli poprvé po sérii šesti výher. Poprvé v sezoně v jejich dresu poznal hořkost porážky i bývalý pardubický gólman Dušan Salfický, který Plzni vypomáhá z prvoligového Ústí nad Labem.

Článek

Lépe vstoupila do utkání Plzeň, která se ujala vedení ve třetí minutě po úspěšné dorážce kapitána Straky. Hned za 95 vteřin ale bylo vyrovnáno, když z levé strany prostřelil Salfického mezi betony Kanaďan Genoway. Hašek pak odolal při vyloučení Kočího a v deváté minutě mohl otočit stav Divíšek, ale nezamířil přesně. Domácí potom nevyužili přesilovku, ale v 13. minutě byli blízko gólu Divíšek a Buchtele. Plzeň odolala při Bomersbackově trestu, ale v 18. minutě projel po levé straně Sýkora, předložil puk volnému Špirkovi, který už Pardubice dostal do vedení.

Začátek druhé části opět vyšel Západočechům a po 115 vteřinách vyrovnali. Adamský našel zpoza branky Heřmana, který zblízka nedal Haškovi šanci na úspěšný zákrok. Pardubičtí se vzápětí bránili ještě v oslabení, ale pak začali vyvíjet tlak, aby opět získali vedení. Nejblíže gólu byl v 26. minutě po Sýkorově asistenci Špirko, který ale zamířil jen do boční konstrukce.

Pardubický kanonýr Sýkora pak ještě v 31. minutě zkoušel najít najíždějícího Pivka, který si ale s přihrávkou na paty neporadil. Vzápětí už Sýkora zkusil štěstí sám, ale přestřelil Salfického branku. Následně při Strakově vyloučení ale domácí Plzeň do šance nepustila. V 38. minutě se v ojedinělé příležitosti hostů v druhé třetině objevil Adamský, ale Hašek jeho pokus kryl.

V závěrečné třetině se hrálo dlouho bez šancí, nic na tom nezměnila ani možnost jedné přesilové hry na obou stranách. Až v 52. minutě se po Zohornově akci dostal do dobré pozice Koukal, ale skákavý puk mu při pokusu o dorážku bekhendem přeskočil čepel. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby ještě vyzkoušel Salfického Sýkora, který se předtím trefil v osmi zápasech za sebou a v případě dnešní úspěchu mohl vyrovnat rekord samostatné české extraligy Viktora Ujčíka. Ten v sezoně 1995/96 skóroval v devíti utkáních v řadě. Pardubice se v závěru dočkaly vítězné branky, když osm vteřin před koncem prostřelil Salfického zblízka Somík.

HC Eaton Pardubice - HC Plzeň 1929 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Genoway (Somík), 18. Špirko (P. Sýkora, Jillson), 60. Somík (Cetkovský, Genoway) - 3. M. Straka (Vampola, Vlasák), 22. M. Heřman (Adamský, Tvrdík). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 9146.
Pardubice: Hašek - Jillson, Kočí, Nakládal, Čáslava, Píša, Havíř, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Kolář I, Divíšek, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Vampola, M. Straka, Vlasák - Scofield, Kracík, Bomersback - Adamský, M. Heřman, Tvrdík - Hvila, Dvořák, Matějovský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec