Hlavní obsah

Litvínov - Brno 6:5Litvínov ukončil sérii proher, díky Hüblovi přestřílel Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Dlouhý 0 : 1
19. Vondráček 0 : 2
28. Hübl 1 : 2
29. Lukeš 2 : 2
37. Huml 2 : 3
38. Hübl 3 : 3
41. Kubinčák 4 : 3
47. Dlouhý 4 : 4
50. Hübl 5 : 4
53. Lhotský 5 : 5
59. Pilař 6 : 5

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova ukončili sérii tří porážek, když v pátek v utkání 28. kola extraligy porazili Kometu Brno 6:5. Severočeši si tak připsali v třetím vzájemném duelu s nováčkem soutěže třetí vítězství, přestože po první třetině prohrávali 0:2. Tři branky vítězů vstřelil Viktor Hübl, navíc přidal ještě asistenci. Hosté, které vedou po rezignaci Pavla Pazourka dočasně Mojmír Trličík a Libor Zábranský, přišli o bodový zisk 62 vteřin před koncem po trefě Karla Pilaře.

Článek

V první třetině toho z pohledného hokeje příliš k vidění nebylo a dlouho se hrálo bez šancí. V sedmé minutě měl Reichel puk na dlouhou hůl, jednoruč přesto stihl ještě vystřelit, gólmana Trvaje však nepřekvapil. Krátce poté uháněl sám na hostující klec Jánský po obrovské chybě Mojžíše, ani on však se zakončením na vyrážečku neuspěl. Do vedení tak šli překvapivě hosté.

V polovině desáté minuty našel od modré čáry Bičánek parádní střílenou přihrávkou Dlouhého, jemuž za zády gólmana Hübla stačilo pouze nastavit hůl. V 18. minutě sestřelil Majdan za hostující brankou Trvaje a pomsta následovala ihned. K vidění tak byla bitka Majdana s Houdkem, z níž vyšli oba kohouti s dvojitými menšími tresty, domácí forvard však inkasoval ještě dvě minuty za napadení. A Brno přesilovku znovu využilo. Hüblem vyražený puk po ráně Bičánka poslal do sítě Vondráček.

Do litvínovské branky se od druhé třetiny postavil náhradník Brzobohatý a měl se hned v jejím úvodu co ohánět, neboť hosté hráli tři a půl minuty přesilovky po Trávníčkově faulu vysokou holí ze závěru prvního dějství. Domácí však přežili bez úhony, sami si vybojovali početní výhodu a na začátku 28. minuty zásluhou Viktora Hübla snížili. Pár vteřin poté zůstal na ledě ležet otřesený Skuhrovec po srážce se spoluhráčem Černým, ale po ošetření se do hry vrátil.

Jen 69 vteřin po první brance přidal Litvínov i druhou, když odražený puk poslal za Trvajova záda bekhendem Lukeš. Ve 35. minutě měl během pár sekund dvě obrovské šance kapitán Reichel; v první však trefil jen tyč, v té druhé ho vychytal Trvaj. Do vedení tak šli chvilku nato znovu hosté. Huml za brankou šťouchl do kotouče, který se za přispění domácích dostal za záda Brzobohatého. Za necelé dvě minuty však našel Jenáček parádním pasem Hübla, který si najel za obranu Brna a tváří v tvář pokořil Trvaje.

Po minutě ze třetího dějství poslal poprvé v utkání Litvínov do vedení Kubinčák, jenže ve 47. minutě zužitkovali hosté další přesilovku, když Dlouhý pohotově tečoval Bičánkovu ránu. Na druhé straně měl vzápětí velkou možnost Hübl, ale minul. Chuť si však domácí kanonýr spravil o chvilku později a na led se na znamení jeho hattricku sneslo několik kšiltovek. Za tři a čtvrt minuty bylo ale zásluhou Lhotského opět srovnáno.

Po gólu na 5:5 se hostující lavička rozhodla nasadit gólmana Hoviho, jehož domácí rychle zahřáli několika ranami. Když už se zdálo, že vše spěje k nastavení, 68 vteřin před vypršením základní hrací doby byl vyloučen Vondráček, domácí lavička si vzala oddechový čas a výsledek se dostavil. Po šesti vteřinách trefil tři body od modré čáry Pilař.

HC Benzina Litvínov - HC Kometa Brno 6:5 (0:2, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 28. V. Hübl (Jenáček, Kubinčák), 29. Lukeš (Reichel), 38. V. Hübl (Jenáček), 41. Kubinčák (V. Hübl, Skuhrovec), 50. V. Hübl (Jánský), 59. Pilař (Kroupa, Lukeš) - 10. R. Dlouhý (Bičánek), 19. Vondráček (Bičánek, Šindel), 37. Huml (Varaďa), 47. R. Dlouhý (Bičánek), 53. Lhotský (Dopita). Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Vengřín. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:3. Diváci: 4372.
Litvínov: J. Hübl (21. Brzobohatý) - Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Kubát - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Pavlikovský, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Brno: Trvaj (53. Hovi) - J. Novák, Mojžíš, Koma, Bičánek, Lhotský, Zubíček, Houdek, Kempný - J. Svoboda, Huml, Varaďa - Vondráček, Dopita, R. Dlouhý - Bourret, Tomajko, Šindel - Ludvík, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Trličík a Zábranský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín