Hlavní obsah

Podávání rukou zrušeno, roušky mimo led. Jaká další pravidla platí pro rozhodčí

Praha

Nejen hokejistů se v době koronaviru týká dodržování přijatých opatření. Přísná pravidla musejí zachovávat i rozhodčí, jejichž komise vzhledem k riziku nákazy onemocněním covid-19 schválila pravidla pro dopravu, kontakty a pohyb sudích na zimních stadionech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Rozhodčí rozhánějí potyčku během utkání mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví.

Článek

Všichni hlavní, čároví a pomocní arbitři, stejně jako delegáti, jsou povinni neprodleně hlásit jakékoli příznaky onemocnění komisi rozhodčích vedenou Vladimírem Šindlerem, která zajistí náhradu.

K utkáním budou sudí delegováni ve stálých skupinách, aby byly omezeny jejich vzájemné kontakty. Před, při a po utkání budou postupovat tak, aby minimalizovali kontakty s okolím.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rozhodčí řeší potyčku Nicolase Hlavy z Kladna a Michala Houdka z Plzně (vpravo)

Zrušeny byly pozdravy podáním ruky mezi rozhodčími navzájem i s dalšími účastníky utkání. Při pohybu mimo ledovou plochu a kabinu budou arbitři nosit s výjimkou cesty na led a z ledu roušky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf komise rozhodčích Vladimír Šindler.

Přísnější pravidla byla přijata rovněž pro rozcvičení rozhodčích, jejich pohyb v prostorách zimního stadionu, kontakty při zpracování zápisu, komunikaci s hráči a trenéry nebo pro trestné lavice.

Do programu profesionálních rozhodčích pro nadcházející sezonu byli zařazeni Oldřich Hejduk, René Hradil, Antonín Jeřábek, Adam Kika, Vladimír Pešina, Daniel Pražák, Robin Šír a bývalí hokejisté Tomáš Micka s Jakubem Šindelem.

Reklama

Související témata: