Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic jsou podruhé v přípravě v karanténě

České Budějovice

Hokejisté extraligových Českých Budějovic musí kvůli pozitivně testovanému hráči na covid-19 podruhé v přípravě do karantény. Nováček nejvyšší soutěže však bude po dohodě se zástupci krajské hygienické stanice ve zvláštním režimu pokračovat v tréninku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Vsevolod Sorokin z Kladna, gólman David Stahl a Adam Raška z Budějovic.

Článek

"V týmu českobudějovického Motoru se bohužel objevil další případ nemoci covid-19, kdy byl pozitivně testován jeden z hráčů. Do karantény tak musí nastoupit celé mužstvo, včetně trenérů," uvedli zástupci jihočeského klubu na oficiálním webu.

Českobudějovičtí musí všichni do karantény i přesto, že předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička v pondělí oznámil, že se na radě vlády pro zdravotní rizika domluvil, že plošná karanténa pro celé sportovní týmy kvůli jednomu případu koronaviru bude zrušena.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Budějovic Marek Čiliak.

Motor, který ve čtvrtek odehrál zápas Poháru Generali České pojišťovny v Plzni, nebude nyní hrát žádná přípravná utkání.

"Snažili jsme se najít maximální možné řešení, aby tým mohl fungovat. Hráč nepřišel do kontaktu s nikým z vedení klubu, a proto se opatření budou týkat pouze mužstva. To bude ve zvláštním režimu trénovat, respektive ti hráči, kteří nepociťují žádné příznaky, a dále budou hráči dodržovat stanovená pravidla karantény. V pondělí všichni projdou testováním a na základě výsledků pak budeme moci režim dále upravit," uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na covid-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Motor, který ve čtvrtek odehrál zápas Poháru Generali České pojišťovny v Plzni, do něhož ale pozitivně testovaný hráč nezasáhl, nebude nyní hrát žádná přípravná utkání. Může ale trénovat. "Dohodli jsme se na režimu, že hráči jsou doma, autem pojedou v rouškách na trénink, dojdou samostatným vchodem do části Budvar areny, kde máme zázemí, odtrénují a pojedou domů," řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík ČTK.

Reklama