Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 2:1Středočeské derby proti Kladnu vyznělo i potřetí pro Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Fabuš 1 : 0
55. Procházka 1 : 1
65. Král 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 33. kole O2 extraligy Kladno 2:1 po samostatných nájezdech. Ve třetí sérii se trefil jako jediný ze všech exekutorů zkušený útočník Richard Král. Mladoboleslavští se tak ve středočeském derby radovali i potřetí v této sezóně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

První vážnější šanci přinesla šestá minuta, kdy se domácí dostali do přečíslení, ale střelu Pabišky vyrazil Kopřiva lapačkou nad sebe. V polovině třetiny usedl na trestnou lavici Procházka a při následné přesilovce Boleslavi zahrozil Kracík, jenž objel branku, ale Kopřiva se stihl přesunout ke druhé tyčce.

V 15. minutě si zahráli v početní výhodě i hosté, ale daleko více o sobě dal vědět v oslabení Král, který zakončil po spolupráci s Fabušem těsně mimo. Boleslavským pořádně zatrnulo až v předposlední minutě první části, kdy se po chybě Kasíka dostal do úniku Bělohlav, ale Schwarz se blýskl úspěšným zákrokem.

Ve druhé třetině strávili hosté osm minut v oslabení, ale domácím to ke skórování nepomohlo. Kladenská obrana měla daleko více starostí v rovnoměrném počtu hráčů na ledě. Ve 28. minutě rozehrál Kopřiva na hokejku Macha, který hledal ještě lépe postaveného Kracíka, jenže ten netrefil skákající kotouč.

Kracík se snažil napravit své zaváhání o pět minut později, kdy se přes dva hráče proháčkoval až ke kladenské brance, ale nedokázal už zvednout puk přes Kopřivův beton.

Dlouhé čekání na první gól skončilo až ve 45. minutě. Od Kracíka se odrazil kotouč do brankoviště, obránce Dlouhý promáchl a Fabuš se štěstím doklepl puk do sítě. Do té doby nikam nespěchající hosté přidali na obrátkách, jenže jejich útoky dlouho končily jen marným nahozením do rohu kluziště.

Až v 55. minutě zakombinovali Kaberle s Paterou a na konci gólové akce byl třetí ze zlatého olympijského výběru Procházka. V závěrečné pětiminutovce základní hrací doby rozhodnutí nepadlo, a tak přišlo na řadu prodloužení.

Hned v jeho první minutě se mohl zasadit o konec zápasu Frolík, jenž se dostal do nájezdu, ale Schwarze ani nadvakrát nepřekonal. Došlo tak i na nájezdy. Jako jediný se prosadil ve třetí sérii domácí kapitán Král a trefou mezi betony zajistil svému týmu bonusový druhý bod.

BK Mladá Boleslav - HC Geus Okna Kladno 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Fabuš (Kracík), rozhodující sam. nájezd Král - 55. Martin Procházka (Patera, F. Kaberle). Rozhodčí: Šindler, Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3610.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, J. Kasík - Pabiška (41. Vrbata), Král, Sup - Bahenský, Nouza, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, Šmach, D. Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Branda, Valský. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice