Hlavní obsah

Pohroma pro nováčka, nakažených hráčů je hned sedmnáct! A dvacet pozitivních v jihlavském dorostu

Praha
Aktualizováno

Minulý pátek hokejové České Budějovice oznámily, že kvůli hráči pozitivně testovanému na covid-19 musí A-tým Jihočechů už podruhé v přípravě do karantény, ale po dohodě se zástupci krajské hygienické stanice smí ve zvláštním režimu pokračovat v tréninku. Pondělní testy však pro nováčka extraligy přinesly další nemilé zprávy...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic během pohárového utkání s Plzní

Článek

Jedná se o 17 hráčů a jednoho člena realizačního týmu. ČTK to v úterý řekla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Pozitivní výsledky vzešly z pondělního testování hráčů, jež se uskutečnilo poté, co klub v pátek informoval o jednom infikovaném členovi mužstva.

"Z mužstva zůstává osm zdravých hráčů. Zatím samozřejmě přesně nevíme zdroj nákazy, ale patrně se rozšířila v klimatizovaném autobusu, kde mužstvo cestovalo. Právě klimatizace je v tomto směru ideální podmínkou pro šíření koronaviru," uvedla Kotrbová. Předpokládá, že České Budějovice by měly stihnout začátek sezony..

Hokejisté Českých Budějovic trénovali od pátku ve zvláštním režimu, nyní museli přípravu na novou sezonu přerušit úplně. "Klub je nadále v kontaktu s hygienou a bude s ní komunikovat o každém následujícím kroku," uvedli Jihočeši na oficiálním webu.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na covid-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Motor naposledy hrál ve čtvrtek Pohár Generali České pojišťovny v Plzni a další přípravné zápasy měl naplánované na září. Sezona nejvyšší soutěže, v níž se České Budějovice představí po sedmi letech, začne 18. září.

Dvacet nakažených v jihlavském dorostu

Starosti s výskytem onemocnění covid-19 však neřeší jen v Českých Budějovicích. Teprve v sobou skončila dvoutýdenní karanténa hokejistům prvoligové Jihlavy, nyní se nákaza objevila i v dorosteneckém týmu Dukly. A zatímco u áčka se jednalo jen o jednoho hráče, nakažených mezi hráči a trenéry jihlavského dorostu je hned dvacet! Celý výběr je proto v izolaci.

„V této chvíli jich je dvacet, je to včetně hráčů, trenérů a realizačního týmu," uvedl pro Jihlavský deník jednatel klubu Bedřich Ščerban. „Pouze jednomu hráči bylo špatně, proto šel na testy, a jelikož byl pozitivní, musel testy podstoupit celý tým. Ostatní ale žádné příznaky nemají," dodal s tím, že testy čekají i mladší dorostence, jelikož s nakaženými staršími hráči přišli do kontaktu při společném tréninku.

Výskyt koronaviru u jihlavského dorostu nekomplikuje přípravu A-týmu, oba výběry se na zimním stadionu nepotkávají. Muže Dukly v úterý čeká přípravný zápas s Porubou.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín