Hlavní obsah

Rekordní rvačky ve Zlíně: Vlach s vykloubeným ramenem a knokautovaný Výborný

Zápas s tolika tresty nejvyšší domácí hokejová soutěž nikdy nezažila. Celkem čtrnáct hráčů, po sedmi na každé straně, bylo v televizním střetnutí Zlína se Spartou po sérii bitek vyloučeno do konce zápasu. Sudí při řešení neustálých šarvátek rozdali rekordní počet 439 trestných minut.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Neustálé potyčky hráčů provázely celé utkání Zlína se Spartou

Článek

Do nevídaně emotivního průběhu utkání se promítlo napětí mezi oběma soupeři z předchozích vzájemných duelů a zřejmě i frustrace Sparty, která inkasovala už po 74 vteřinách a v 8. minutě prohrávala již 0:3. Lavinu ostrých zákroků pak spustil střet zlínského Vlacha s Hromasem u mantinelu. Role mstitele se ujal sparťan Hrdel, což domácí útočník odnesl vykloubený ramenem.

„Od začátku mi utkání přišlo až zbytečně vyhecované, na některé zákroky se chci podívat na videu,“ tvrdil do televizní kamery zlínský kouč Zdeněk Venera. Na ledě se stále víc jiskřilo, došlo i na hromadné rvačky a ve třetí části při jedné z nich zlínský obránce Kučný uštědřil nemilosrdné k.o. Výbornému.

„Zlín hrál hodně agresivně, někdy až za hranici a přišlo mi až ostudné, že jsme v závěru neměli skoro hráče na střídání,“ řekl ČT asistent kouče hostů Miloš Holaň.

Reklama

Související témata: