Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 3:2Flek a Kaše zařídili výhru Karlových Varů nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Flek 1 : 0
9. Bernad 1 : 1
27. Flek 2 : 1
31. Koblasa 3 : 1
41. Zohorna 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali v úvodním extraligovém kole doma Mladou Boleslav 3:2 a přerušili sérii tří porážek ve vzájemných duelech. Třemi asistencemi zazářil v dresu Energie útočníka David Kaše, posila z Philadelphie do začátku přípravy na novou sezonu NHL. Dvakrát se za vítěze trefil Jakub Flek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Od úvodního vhazování aktivnější Mladá Boleslav mohla otevřít skóre, ale branky se nedočkala. Jako první se tak v osmé minutě radovali domácí díky bekhendové střele Fleka, který využil zkrácenou přesilovou hru při vyloučení hostujícího kapitána Ševce.

Za 37 vteřin byl stav zápasu opět vyrovnaný, když se střelou z levého kruhu trefil Bernad. Vývoj zápasu mohl o chvíli později otočit Šťastný, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti domácí gólman Novotný zlikvidoval. Na druhé straně musel minutu před koncem úvodního dějství Krošelj likvidovat nebezpečný průnik Koblasy.

Druhá třetina se nesla ve znamení místy až přehnané bojovnosti obou soupeřů, kterou rozhodčí trestali. Ve 27. minutě vyloučení Aldersona po nezištné přihrávce Kašeho potrestal další bekhendovou střelou Flek.

Vzápětí po nešťastném zásahu vysokou holí obdržel hostující Zohorna trest na dvě plus dvě minuty a ve 31. minutě udeřil za domácí potřetí v početní výhodě z předbrankového prostoru zcela osamocený Koblasa. Energie mezi 32. a 35. minutou přečkala sérii oslabení, z toho i 58 vteřin ve třech proti pěti.

Ze závěrečného dějství neuplynula ani minuta a Středočeši byli opět v zápase. Zohorna po zmatcích v domácí obraně střelou z bezprostřední blízkosti snížil na rozdíl jediné branky. Urputný boj, kouskovaný sérií dalších vyloučení, dospěl až k 90 vteřin trvající power play hostí, kterou karlovarští hráči i díky výbornému výkonu Novotného přestáli bez úhony a připsali si tak první tři body v extraligové sezoně.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Flek (Koblasa, D. Kaše), 27. Flek (D. Kaše), 31. Koblasa (D. Kaše) - 9. Bernad (A. Zbořil), 41. R. Zohorna. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Frodl, Kis. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. Diváci: 1773.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Kotvan, Plutnar, Graňák, Zábranský ml., M. Rohan, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Šidlík - J. Stránský, Bičevskis, Strnad - Jääskeläinen, A. Zbořil, Alderson - P. Kousal, O. Najman, Flynn - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice