Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:2PPKaut vystřelil v prodloužení Pardubicím výhru nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Anděl 1 : 0
22. Straka 1 : 1
30. Jiříček 1 : 2
42. Tybor 2 : 2
61. Kaut 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic udolali ve 2. kole extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení. O výhře Dynama v utkání plném zvratů rozhodla v čase 60:56 "dočasná" posila domácích z NHL Martin Kaut. Škoda tak nenavázala na úvodní úspěch proti Spartě (5:3), Východočešům se naopak podařilo odčinit debakl 1:7 z Liberce.

Článek

Nástup do utkání se povedl lépe domácím. Dynamo se ujalo vedení již po 158 sekundách hry, kdy sudí přehlédli Nakládalovo postavení mimo hru při vjezdu do pásma a jeho následnou střelu dorazil z mezikruží za Frodlova záda Anděl.

V úvodu aktivnější Východočeši mohli navýšit své vedení v přesilové hře, ale největší šanci si připsali naopak až v následném oslabení. V něm nejprve nebezpečně střílel Kousal, poté Frodl vychytal Poulíčkův nájezd ze strany, puk za jeho záda nedorazil ani Tybor.

Indiáni srovnali skóre hned na začátku druhé třetiny: Musilův únik sice vychytal brankář Kantor, chvíli po něm ale po zaváhání pardubické obrany získal kotouč Straka a povedenou ranou na vzdálenější tyč jej už překonal.

Plzeň poslal v polovině utkání do vedení její nejmladší hráč Jiříček. Šestnáctiletý bek získal kotouč po vhazování, jeho střelu z ostrého úhlu domácí gólman vyrazil před sebe, kam si pro něj mladý talent dojel, aby jej z polootočky poprvé ve své extraligové kariéře poslal do sítě.

Pardubice od začátku třetí třetiny postrádaly Kousala. Zkušený útočník neudržel své emoce po odpískaném nedovoleném bránění Gulaše a za následné protesty obdržel navrch i osobní trest do konce utkání. Plzni se ale početní převaha nepovedla, po brejku dvou na jednoho Tybor dorazil Blümelovu střelu a vyrovnal.

Západočeši se museli chvíli poté bránit 47 sekund ve třech proti pěti, pardubickou přesilovku ustáli i poté, co Frodl vyrazil Nakládalovu ostrou střelu na brankovou konstrukci. V následné hře pět na čtyři Poulíčkovu šanci po Svačinově pasu zpoza branky vychytal plzeňský gólman, kterého pak musel ochránit Budík v pěstním souboji s Hollandem.

V závěru základní hrací doby bylo blíže ke vstřelení rozdílové branky Dynamo, jehož tým Plzeň několikrát zatlačil do její obrany. Západočechům se nejvíce ulevilo po Kautově střele, jež v 58. minuta skončila na tyčce.

Prodloužení však trvalo pouze 56 sekund. O vítězství Pardubic rozhodl Kaut, jenž po rychlém úniku překonal plzeňského brankáře střelou z kruhu.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Anděl (Nakládal), 42. Tybor (Blümel), 61. M. Kaut (Tybor) - 22. P. Straka, 30. Jiříček (Kodýtek, Eberle). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Komárek, Lučan. Vyloučení: 4:7, navíc R. Kousal (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 5118.
Kantor - Nakládal, Vála, Hrádek, J. Mikuš, Holland, J. Kolář - Tybor, R. Kousal, Blümel - Svačina, Poulíček, Mandát - Kusý, Claireaux, M. Kaut - T. Zeman, Anděl, O. Machala. Trenér: Razým.
Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Jiříček, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, P. Musil, Malát - F. Suchý, Kracík, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: