Hlavní obsah

Testy potvrdily nákazu koronavirem v hokejovém Litvínově

Hokejový Litvínov musí do karantény. Páteční testy hráčů, realizačního týmu i části klubového vedení odhalily několik pozitivních případů nákazy nemocí covid-19. Podle informací na klubovém webu budou vedle nedělního utkání 4. kola proti Plzni odloženy i další tři následující zápasy Severočechů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Testy litvínovských hráčů, realizačního týmu i části klubového vedení odhalily nemoc covid-19. Ilustrační foto

Článek

Poté, co mělo několik hráčů Vervy zdravotní potíže, klub z preventivních důvodů kontaktoval krajskou hygienickou stanici a rozhodl se v pátek místo zápasu v Liberci podstoupit testy. Duel s Bílými Tygry byl stejně jako nedělní proti Plzni z preventivních důvodů odložen na neurčito.

"Výsledky testů odhalily několik pozitivních případů. Utkání s Vary, Olomoucí a Hradcem Králové budou odložena. Verva nastupuje do karantény. Klub se dále bude řídit dle pokynů krajské hygienické stanice," uvedl litvínovský klub. Hrát by tak měl teoreticky znovu až v pátek 9. října doma s Pardubicemi.

Litvínovští hokejisté hráli naposledy v úterý, kdy po nedělní prohře s Hradcem Králové (2:4) podlehli doma Třinci 3:6. Na kontě tak nemají ani bod. V obou případech se jednalo o předehrávky. Podle původního rozlosování měl tým Vervy zahájit sezonu ve čtvrtek 17. září na ledě Vítkovic a o tři dny později změřit před svými fanoušky síly s Brnem.

Kvůli nákaze covidem-19 v týmech Vítkovic a Brna však byly jen v úvodních dvou kolech nové extraligové sezony odloženy čtyři zápasy. Ostravané a Kometa nenastoupili ani v pátečním 3. kole, netýká se jich rovněž nedělní 4. kolo a odložen bude i jejich vzájemný duel 5. kola, plánovaný na úterý 29. září.

Ve čtvrtek byla navíc v den utkání zrušena předehrávka 3. kola mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou, neboť několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže. Podstoupili testy na covid-19, přičemž klub již potvrdil, že odložen bude i nedělní zápas 4. kola v Českých Budějovicích. Výsledky testů ale zatím nezveřejnil.

Dnes si odložili nedělní zápas 4. kola proti Olomouci hokejisté Třince. Právě Oceláři byli posledním soupeřem Litvínova. Také tým úřadujících šampionů plánoval podstoupit testy na koronavirus. Pro Oceláře měl být duel s Hanáky domácí premiérou v novém ročníku.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice