Hlavní obsah

Hokejový obránce Polášek se vrací do Vítkovic, zatím na měsíc

Hokejový obránce Adam Polášek se vrací do extraligových Vítkovic. Devětadvacetiletý bek s reprezentačními zkušenostmi se s mateřským klubem dohodl na měsíční smlouvě a možnosti prodloužení spolupráce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek v dresu Sparty Praha

Článek

"Adam Polášek minulou sezonu dohrával v Tampere, přes léto se nikde nedohodl na novém angažmá, a tak mám velkou radost, že se rozhodl vrátit domů a pomoci nám s rozjezdem sezony," uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček na klubovém webu.

Polášek opustil Vítkovice v roce 2009, kdy jako junior odešel do zámoří. Po čtyřech letech se vrátil do Evropy a začal hrát za Spartu. V roce 2016 se poté přesunul do KHL a hrál postupně za Novosibirsk, Soči a Nižněkamsk. Loni se vrátil do Sparty, ale v lednu odešel do Tappary Tampere. V extralize dosud Polášek odehrál 188 zápasů, vstřelil 30 branek a přidal 72 asistencí.

Vítkovice jsou do dnešního dne v karanténě, poprvé by měly začít opět trénovat v neděli, kdy se k týmu připojí i Polášek. První zápas v sezoně je čeká příští týden v pátek, kdy se představí v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: