Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 0:2Skvělý Kašík zajistil Beranům první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Köhler 0 : 1
52. Herman 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy v Pardubicích 2:0 a poprvé v sezoně bodovali. Hosté rozhodli ve třetí třetině, kdy se prosadili Bedřich Köhler a Jakub Herman. Čisté konto udržel Libor Kašík, který si připsal 35 úspěšných zákroků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský brankář Libor Kašík předvedl výborný výkon (archivní foto)

Článek

Ve vyrovnané první třetině branka nepadla, ač k jejímu vstřelení měly blízko oba týmy. Jako první zahrozily v 5. minutě Pardubice, když Kousal našel volného Tybora, ale jeho střelu Kašík zastavil. O pět minut později jeli dva na jednoho Anděl s Pochobradským, jejich nepodařená souhra ale nakonec zlínskou branku ani neohrozila.

Na druhé straně chvíli poté nebezpečně pálil Nosek, jeho ránu schovala Kantorova lapačka. Skórem v první části hry nepohnuli ani v přečíslení Šlahař s Okálem.

V úvodu druhé části hry Honejsek nápaditým pasem vybídl ke skórování Okála, ale ani on si nepřišel na Kantora. Cestu za jeho záda si nenašla ani několikrát tečovaná Ferencova střela od modré, jež se otřela o brankovou konstrukci.

Oba celky se jen ztěžka dostávaly do výraznějších příležitostí. V 35. minutě se Kašík zapotil po hbité Tyborově ráně, v závěru prostřední dvacetiminutovky neuspěli Svačina po rychlém průniku ani Kaut.

Přesilovky se nedařily

Až v 45. minutě se poprvé vylučovalo, Honejskovo podrážení ale Východočeši nepotrestali, nedostali se ani do pořádné příležitosti. Stejně dopadli i žlutomodří poté, co za katr za tentýž přestupek putoval Claireaux. Těsně po návratu exzlínského útočníka se Berani ujali vedení, Řezníčkovo nahození od modré umně tečoval Köhler.

Domácí odpovědí mohla být Válova střela, ta ale proletěla těsně nad horní tyčkou. Červenobílou snahu vyrovnat uhasil na opačné straně nehlídaný Herman, jenž napotřetí dorazil Suhradovu střelu za bezmocného Kantora. Pardubický gólman zachránil svůj tým po necelé minutě, když vychytal Honejskův samostatný únik, dále musel likvidovat i velkou možnost osamocených Fořta s Hermanem.

Zlín nabyté vedení bez větších obtíží udržel, několikrát nebezpečně zahrozil po Mandátově sekání, početní převahu přes řadu příležitostí nevyužil. Pardubice se doma neprosadily ani po neúspěšné Kousalově dorážce Mandátovy střely či ve dvouminutové hře bez brankáře a stále tak čekají na první plnohodnotnou výhru v nové sezoně.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 47. Köhler (Řezníček, Fořt), 52. Herman (Suhrada, Ondráček). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Kantor - Nakládal, Vála, Bučko, J. Mikuš, Zacharčuk, J. Kolář - Tybor, R. Kousal, M. Kaut - Svačina, Poulíček, Mandát - Zeman, Claireaux, Blümel - Pochobradský, Anděl, Kratochvil. Trenér: Razým.
Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Fryšara, Köhler - Sebera, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice