Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 2:3Energie rozhodla v oslabení, Vítkovice padly podruhé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mikúš 0 : 1
21. Marosz 1 : 1
26. Beránek 1 : 2
50. Kohout 1 : 3
51. Lakatoš 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 8. kole extraligy na ledě Vítkovic 3:2 a uspěli hned ve svém prvním venkovním utkání v sezoně. Celkem si ve čtvrtém duelu připsali druhou výhru. Ostravané i podruhé doma prohráli a ani napotřetí v ročníku se nedočkali plného bodového zisku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Peter Šišovský z Vítkovic, Tomáš Vildumetz z Karlových Varů a Jakub Lauko z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice, které vstoupily do soutěže až v říjnu, hrály podruhé za sebou doma a opět proti soupeři ze západu Čech. V neděli podlehly v prodloužení Plzni (4:5). Ani do souboje s Energií nevstoupily optimálně, když hostům brzy nabídly dvě přesilovky. Karlovarští je sice nevyužili, ale v 15. minutě je přesto poslal do vedení Mikúš.

Těsně před přestávkou se proti pravidlům provinil kapitán hostů Skuhravý a po návratu ze šaten domácí trestali. Štencel našel Marosze a ten už po uplynutí 32 sekund druhého dějství vyrovnal. Smírný stav vydržel necelých pět minut. Do přečíslení dvou jednoho se dostali Vildumetz s Beránkem, jenž ideálně připravenou pozici pro zakončení s přehledem využil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Peter Šišovský z Vítkovic a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Při oslabení se pak do podobné situace dostali i Skuhravý s Vondráčkem, tentokrát ale bez gólové tečky. Západočeši brzy poté nevyužili krátkou přesilovku čtyři na tři. Zvýšit mohl také Lauko, jehož zakončení však skončilo na horní tyčce.

Dvoubrankový náskok získala Energie v polovině závěrečného dějství, kdy v oslabení po Pulpánově přihrávce o mantinel ujel Kohout a propasíroval puk za Svobodu. Hned za 71 sekund dostal Vítkovice opět na kontakt Lakatoš, který se prosadil před brankovištěm po Maroszově pokusu. Jednobrankový náskok už hosté uhájili.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Marosz (Štencel, Mallet), 51. Lakatoš (Marosz) - 15. T. Mikúš (Vildumetz, Graňák), 26. O. Beránek (Vildumetz), 50. Kohout (Černoch). Rozhodčí: Hodek, Micka - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Koch, P. Trška, Barinka - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, J. Mikyska, V. Polák - Mallet, Dej, Šišovský - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Karlovy Vary: F. Novotný - Kotvan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, M. Rohan - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články