Hlavní obsah

Denně 100 kilometrů tam a zase zpět. Bolka vyřešila problém s ledem a lehce si rýpla do Olomouce

Výjimku z krizového opatření vlády stále nedostaly, takže i nadále platí že tuzemské profesionální sportovní kluby nesmějí trénovat v uzavřených vnitřních prostorech. Jenže nemít k dispozici led je třeba pro hokejové týmy značný problém. Jako první z extraligistů si s nastalou situací poradila Mladá Boleslav. Bruslařský klub se v tomto týdnu začal připravovat na venkovním kluzišti v přibližně 100 kilometrů vzdálené Dobříši ležící rovněž ve Středočeském kraji.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi poslouchají pokyny trenéra Radima Rulíka.

Článek

Profesionální kluby mohou alespoň bez početního omezení trénovat, protože se na ně nevztahuje opatření o zákazu shromažďování více než šesti osob. Po trénincích na suchu si nyní Mladoboleslavští konečně mohou užívat i na ledě.

Venkovní ledovou plochu v Dobříši v tomto týdnu využívají každý všední den. Vždy na něco málo přes hodinu. Třeba v úterý měli kluziště rezervované od osmi do čtvrt na deset.

Foto: Sport.cz

Venkovní kluziště v Dobříši, které tento týden využívají hokejisté Mladé Boleslavi.

Což znamená i poměrně brzký budíček. „My přijeli už za světla, ale vím, že kustodi dorazili ještě za tmy, aby nám připravili všechno potřebné," popisuje pro klubový web útočník Adam Zbořil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Návrat ke kořenům...? 😀💪 Aneb kdy jste naposledy bruslili venku vy? #bkboleslav #jedentymjedencil

Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav),Říj 20, 2020 v 2:49 PDT

„Vyjet zase na led bylo fajn, rozhodně lepší než jet jen suchou přípravu, jako jsme to dělali minulý týden. Navíc venku... Mělo to zvláštní nádech," přiznává pětadvacetiletý odchovanec brněnské Komety.

Prohánět se s hokejkou a pukem na venkovním kluzišti zažil naposledy během svého angažmá ve Finsku, kde působil mezi lety 2013 a 2017. „Má to trochu jinou atmosféru," hlásí Zbořil.

Foto: Sport.cz

Na vnitřní šatny musejí mladoboleslavští hokejisté zapomenout.

Profesionální sportovci za současných opatřeních nesmějí využívat vnitřní šatny ani sprchy, takže Středočeši se před a po tréninku museli převlékat v provizorně vybudovaném venkovním stanu hned u ledu.

Foto: Sport.cz

Obránce Marek Hrbas se převléká v provizorně vybudovaném stanu.

A kvalita venkovního ledu? „Odpovídala kvalitě ledu na zimáku v Olomouci," lehce si rýpnul do Hanáků a jejich starého zimáku, který byl vybudován už v roce 1948 a zastřešen o devatenáct led později, Zbořil.

Reklama

Související témata: