Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály nad Mladou Boleslaví, dále vedou extraligu

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi nedokázali ve 37. kole extraligy potvrdit v domácím prostředí předešlou výhru z Plzně, prohráli s Vítkovicemi vysoko 2:7 a jejich odstup od předposledního Kladna se zvýšil na sedm bodů. Vítkovice, které se čtyřikrát prosadili ve třetí třetině, si udrželi vedení v tabulce.

Článek

V úvodním dějství viděli diváci v Mladé Boleslavi po jedné brance na každé straně. Vítkovice otevřely skóre ve čtvrté minutě utkání, když využily přesilovou hru. Barinka si potáhl kotouč po modré a jeho prudkou ránu těsně před Schwarzem tečoval útočník Šedivý.

Vítkovice poté měly více ze hry a bylo znát, že soupeři okupují opačné póly tabulky. Přesto domácí mužstvo odpovědělo stejným způsobem jako soupeř a využilo svou první přesilovou hru v utkání. Od modré čáry přesnou střelou vyrovnal stav utkání obránce Mikuš.

Prostřední část utkání přinesla branky pouze na straně Vítkovic, které potvrzovaly roli favorita. Nejprve se do zakončení dostal útočník Szturc, ale jeho střelu, ač vypadala, že prošla za brankovou čárou, videorozhodčí jako gól neuznal. Ovšem v polovině třetiny už se tento útočník oficiálně mezi střelce zapsal, když proměnil výhodu přesilové hry hostujícího týmu. O dvě minuty později už Vítkovice vedly o dvě branky. Tentokrát se po Szturcově přihrávce prosadil obránce Rehák.

Do začátku třetí třetiny Boleslav vstoupila jako vyměněná a úvodní minuty patřily jejím hráčům. Dokonce se domácím podařilo vstřelit kontaktní gól, který po několika odrazech před gólmanem Málkem dokázal kotouč za jeho záda dostat. Domácí dále pokračovali v nátlakové hře a vyrovnání v několika okamžicích viselo doslova na vlásku.

Hosté zápas rozhodli v 50. minutě, kdy opět na rozdíl dvou branek zvýšil vítkovický Huna, který vymetl levý horní roh Schwarzovy svatyně a minutu po něm vymetl pavučinu z druhého rohu útočník Káňa. Od té doby už bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Domácí zcela odpadli a nakonec inkasovali ještě dvě branky z hole Tomase a opět Káni. Slušně rozehrané utkání tak pro domácí skončilo debaklem.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 2:7 (1:1, 0:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 15. Mikuš (Tvrdík, Divíšek), 45. Divíšek (Bahenský, Mikuš) - 4. Šedivý (Barinka), 30. Szturc (Huna, Burger), 32. Rehák (Szturc), 50. Huna (Burger), 51. Káňa (Strapáč), 56. Tomas (J. Sýkora), 57. Káňa (Šedivý, Trnka). Rozhodčí: Blecha, Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:3. Diváci: 2050.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Rýgl, Hay, Marušák, Macháček, Čížek, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Bahenský - Nouza, Štefanka, Boháč - Loskot, Vrbata, Matějovský - Hyka, Belay, Lenc. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Vítkovice: Málek - Barinka, Punčochář, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - Tomas, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Ujčík, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec