Hlavní obsah

Lubinovi se brněnská premiéra v roli hlavního kouče nepovedla

BRNO

Takovou premiéru si zřejmě nepředstavoval ani v nejčernějším snu. Trenéra Ladislava Lubinu, který se v týdnu posunul po abdikaci Vladimíra Jeřábka na post hlavního trenéra hokejistů Komety, přivítali brněnští fanoušci v plném Rondu před extraligovým utkáním s Kladnem potleskem, avšak na konci zápasu odcházelo jeho mužstvo do šatny po prohře 1:3 za mohutného pískotu. Klíčový druhý gól inkasovali Brňané necelé dvě minuty před koncem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ladislav Lubina (dole) odstartoval jako hlavní kouč Komety prohrou s Kladnem.

Článek

Prodloužili tak sérii střetnutí, v nichž se neradovali z tříbodového zisku, už na devět. „Je to veliká škoda. Klukům nemohu skoro nic vytknout, snad jen, že častěji nestříleli v přesilovkách. Jinak v podstatě splnili všechno, na čem jsme se domluvili. Doplatili jsme ovšem na málo důraznou koncovku,“ litoval další ztráty třiačtyřicetiletý Lubina.

V duelu s Kladnem vrátil do branky oblíbence brněnských fanoušků Hoviho a k dispozici už měl i uzdraveného tahouna mužstva Dopitu, který ovšem poněkud nečekaně nezaujal post centra elitní formace. „Jirka Dopita, Hubáček či Procházka hrají po zranění či nemoci a nemají ještě pořádně natrénováno. To se možná v některých klíčových momentech utkání projevilo tím, že jsme neměli takovou sílu, abychom soupeře přetlačili. Když ale navážeme na tento výkon, vítězství už musí brzy přijít,“ byl Lubina přesvědčen.

Připomněl, že když přišel před více než rokem společně s tehdy prvním koučem Jeřábkem do Brna, podlehla Kometa v premiérovém zápase rovněž Kladnu. „Pak jsme se ovšem nadechli k velmi úspěšné šňůře. Kéž by se teď historie opakovala,“ přál si.

Vzhledem k tomu, že na marodce Brna stále zůstávají Balej s Veselým, nasadil do zápasu jen tři útočné formace. „Věčně se tak ale asi hrát nedá. Vzhledem k nahuštěnému programu první ligy jsme si z ní ovšem tentokrát nemohli vypůjčit hráče na hostování,“ vysvětlil Lubina.

Reklama

Související témata: