Hlavní obsah

Na tři body jsme se nadřeli, věděli Litvínovští

LITVÍNOV

Třemi góly v posledních osmi minutách hokejisté Litvínova otočili nepříznivý vývoj zápasu s Kladnem a po vítězství 3:1 si upevnili průběžné desáté místo v tabulce extraligy, znamenající po základní části účast v předkole play-off. „Na tři body jsme se ale hodně nadřeli,“ shodovali se litvínovští hráči.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Bylo to nesmírně těžké utkání. Potvrdilo se naše očekávání, že Kladno přijede po výhře v Brně s velkým odhodláním,“ uvedl litvínovský útočník Martin Jenáček, který vyrovnávacím gólem na 1:1 zavelel k obratu. „Až do té doby soupeř perfektně bránil a těžko jsme se prosazovali. Ale věřili jsme, že po srovnání můžeme ještě urvat tři body. Přálo nám i štěstí, ale pomohli jsme si k němu důsledností a trpělivostí,“ uvažoval forvard.

Jenáček dal proti Kladnu desátý gól v sezóně. „Nestěžuji si, že je to málo. Jsem rád za každou vstřelenou branku, ale jak říkají trenéři, vždycky to může být lepší. Na osobní statistiky nehledím. Kdybych vstřelil třeba dvacet branek a nedostali bychom se do play-off, tak by tahle bilance byla k ničemu,“ pravil litvínovský útočník.

„První dvě třetiny jsme nehráli dobře. Kladenský gólman Falter chytal výborně. Do třetí části jsme šli za stavu 0:1 zdravě naštvaní a namotivovaní. Zaplaťpánbůh za ten obrat,“ oddechl si kapitán mužstva Roman Vopat, který zaznamenal rozhodující gól na 2:1.

„Jak zdůraznil Jenáček, Kladno dlouho držel ve hře gólman. Nakopla nás až předchozí Jenáčkova trefa. Najednou jsme ožili. Ještě než jsem skóroval, tak Majdan nastřelil tyčku a puk se dostal ke mně a soustředil jsem se na to, abych ho dostal do sítě. Pak jsme dokázali vydržet v nasazení až do šedesáté minuty, kdežto Kladno v závěru pod dojmem našeho tlaku polevilo,“ povídal kapitán.

„Hned po zápase jsme si uvědomili, že vedeme před jedenáctou Plzní už o sedm bodů. V kabině byla dobrá nálada, ale pořád víme, že nás čeká hodně práce,“ líčil Vopat.

Litvínovský trenér Robert Reichel našel ve hře svého týmu nedostatky: „Nebyli jsme ve své kůži. Hráli jsme dlouho křečovitě. Za stavu 0:1 mělo Kladno dvě přesilovky, a kdyby dalo gól, asi bychom s nepříznivým stavem nic zásadního neudělali. Bohužel jsme museli střídat zraněného brankáře Fraňka, který jde na vyšetření.“

Reklama

Související témata: