Hlavní obsah

Straku rozzlobilo hlasování na APK, nový ředitel Plzně v klubu skončil

PLZEŇ

Hlasování na středeční valné hromadě Asociace profesionálních klubů (APK) ke kauze špatných registrací v hokejové extralize zřejmě připravilo o místo nového ředitele HC Plzeň 1929 Jana Svobodu. Ten hlasoval společně s dalšími dvanácti zástupci extraligových klubů proti opětovnému otevření případu, ve kterém Plzeň přišla o 19 bodů. Dnes Svoboda na svou funkci rezignoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Straka

Článek

"Osobně se distancuji od hlasování představitele našeho klubu na včerejším zasedání VH APK. Zároveň bych vás chtěl všechny ujistit, že toto hlasování proběhlo bez mého vědomí a v rozporu s mými pocity a názory, které dlouhodobě zastávám. Současně uvádím, že k hlasování došlo bez přímého souhlasu majitelů klubu HC Plzeň 1929," píše v prohlášení generální manažer a jeden z majitelů klubu Martin Straka.

Plzeň až dosud vystupovala jednotně s Mladou Boleslaví proti odečtu bodů, kterým byli společně s Kladnem potrestáni za chybné registrace svých hráčů. Jenže zatímco zástupce středočeského klubu se včera na jednání APK zdržel hlasování, Svoboda za Plzeň překvapivě zvedl ruku zřejmě v rozporu s názory zástupců Plzně.

"Mé názory na všechny kauzy letošní sezóny jsou neměnné, stále věřím, že do výsledků dosažených na ledě nemůže být zasahováno způsobem, který devalvuje úsilí hráčů, důvěru fanoušků a podporu obchodních partnerů. O tomto názoru jsem přesvědčen, v tomto duchu bych se zastal i ostatních klubů a na tomto principu setrvám. Mojí prioritou zůstává po zbytek této sezóny dosáhnout určitého malého zázraku - přes nepřízeň osudu vybojovat předkolo play-off," pokračuje Straka.

Jan Svoboda nevydržel ve své funkci ani měsíc. Vždyť teprve na začátku ledna nahradil Jaromíra Zavorala, který na post ředitele rezignoval právě kvůli registrační kauze.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec