Hlavní obsah

Deset tisíc fanoušků podepsalo Chartu fair play, včetně extraligových kapitánů

PRAHA

Fair play a sport by měly jít ruku v ruce. V hokejové extralize si toto myslí už přes deset tisíc fanoušků. K úternímu dopoledni přesně 10 024. Ti podepsali kampaň pro férový hokej. Nejvíce tuto akci podpořili příznivci Komety Brno - 1596 podpisů. Na druhém konci je Kladno s cifrou 244.

Foto: www.fairhokej.cz

Plzeňský kapitán Martin Straka podepisuje Chartu fair play.

Článek

„Velký zájem fanoušků jasně ukazuje, že téma fair play je živé a velmi důležité. Deset tisíc podpisů pod chartou jednoznačně předčilo naše očekávání. Vzhledem k tomu, že projekt bude pokračovat i během nástavbové části, předpokládám a upřímně doufám, že celkové číslo bude ještě mnohem vyšší,“ říká Hana Kovářová, marketingová ředitelka České pojišťovny, která akci připravila.

Kampaň odstartovala 1. prosince minulého roku a podepsalo ji také všech čtrnáct kapitánů extraligových klubů. Zda bude mít tento počin i reálné výsledky, je otázkou.

„Nemyslím si, že by to mělo mít zásadní vliv na chování, nebo simulování na ledě. Nejen v hokeji, ale ve většině sportů jsou zde od toho rozhodčí, kteří by měli nastolit metr a dodržovat jej. Rozhodně by tu chartu měli podepsat i rozhodčí, aby se chovali podle nějakých pravidel. Potom by to mohlo k něčemu vést. Zatím je to jednostranné, a pokud to nebudou dodržovat všichni zúčastnění, je to jedno,“ vyjádřil se na stránkách fairhokej.cz Jiří Dopita, kapitán Komety Brno.

„Rád bych, aby to hlavně všechno bylo fair play. Celá ta letošní sezóna aby byla fair play… Ale Charta je dobrá věc, hlavně pro děti. Je o respektování. Hráčů, diváků, všeho okolo. Takže z mého pohledu je určitě správná, ale hlavní je, aby se vše dodržovalo celoplošně,“ řekl k akci plzeňský šéf Martin Straka.

Podpisy Charty fair play fanoušky klubů
Liberec591
Mladá Boleslav326
Vítkovice1154
Třinec1004
Sparta677
Litvínov526
Kladno244
Karlovy Vary580
Brno1596
Slavia533
České Budějovice486
Plzeň594
Zlín1060
Pardubice653

Reklama