Hlavní obsah

Kýhosovo kouzlo s Litvínovem trvá už pět zápasů

TŘINEC

Litvínov pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem bodoval v pátém utkání v řadě. Včera obral o tři body dokonce první Třinec na jeho ledě, což se mu nepodařilo už šest let. Severočeský tým urputně bojuje o první desítku. V Třinci mu výrazně pomohly dvě využité přesilové hry. V obou případech byl nahrávačem František Lukeš a střelcem Viktor Hübl.

Foto: , ČTK

Hokejisté Litvínova

Článek

„Přesilovky v dnešním hokeji mají velkou moc. Když je využíváte, jste k úspěchu blízko. V poslední době je hodně nacvičujeme,“ podotkl Hübl. Zajímavostí je, že dvěma brankami přispěl k poslednímu vítězství Litvínova v Třinci (5:2, 28. ledna 2005). „Už si na to nepamatuju. Mezitím jsem dlouho hrál v Českých Budějovicích, zápasy v Třinci mi splývají. Jen vím, že jsem tady nějaké góly dal,“ marně lovil v paměti.

Hübl se zamyslel nad změnami, které po svém příchodu k mužstvu provedl nový litvínovský kouč. „Pan Kýhos pozměnil náš herní styl, to ano, ale ne nějak zásadně. Ale určitě hrajeme více agresivně,“ řekl.

Nejdůležitější litvínovskou změnou k lepšímu je podle Hübla to, že se v posledních deseti zápasech tým semknul. „Chceme do desítky, nechceme hrát play out. Takže po Novém roce je pro nás každý zápas jako play off.“

I druhý trenér Litvínova Jiří Kučera považuje bojovnost jako zásadní příčinu změny herního projevu. „Nasazení všech hráčů je maximální. Kabina se neskutečně semkla, všichni kluci dřou. Nic nevypustí,“ pochválil litvínovské hokejisty.

Obrovským přínosem pro severočeský tým byl podle Kučery také příchod devětadvacetiletého brankáře Martina Volkeho z Litoměřic, jenž pochází z Ústí nad Labem. „Martin nás už několikrát doslova a do písmene podržel, chytá skvěle. Jeho spolehlivost má na ostatní hráče blahodárný vliv.“ Volke předvedl v Třinci 37 úspěšných zásahů.

Reklama

Související témata: