Hlavní obsah

Karlovy Vary doma padly s vedoucím Třincem. Boj o play-off se komplikuje

Hokejisté Karlových Varů prohráli v předehrávaném utkání 48. kola extraligy s Třincem 2:4 a zkomplikovali si boj o postup do předkola play off. Energie se po čtrnácté domácí porážce v sezoně stále drží na desátém místě o bod před Brnem, které má ale utkání k dobru. Třinec je nadále první, nejméně do pátku o tři body před Libercem.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Karlovarský Lukáš Pech (vpravo) se raduje z gólu do sítě Třince. Brankář Peter Hamerlík se spoluhráči Danielem Semanem (vlevo) a Lukášem Zíbem jen přihlížejí. Nakonec se ale z výhry radovali oni.

Článek

Trenéři hostů po dvou předešlých prohrách pozměnili sestavu, v úvodu se ale jejich svěřenci museli bránit náporu Energie. Západočeši se také dostali do vedení, když využili hned první přesilovou hru.

Hamerlík sice nejprve kryl střelu Skuhravého a zlikvidoval i dvě další slibné šance, ve 4. minutě ale kapituloval. Dobroňovu střelu za jeho záda pohotově dorazil Pech.

Oceláři ale vyrovnali hru a začali si vytvářet příležitosti. Srovnat skóre mohl v 12. minutě Růžička, ale neuspěl stejně jako při následném Čuttově vyloučení Polák nebo Seman. Druhý trest karlovarského beka ale již hosté využili. Mensatora, který krátce před tím ztratil rovnováhu, překonal obránce Seman.

Rozhodčí napodruhé gól uznal

Vrátit vedení na stranu Karlových Varů mohl v 22. minutě Zaťovič, ale sám před Hamerlíkem neuspěl. Hru poté poznamenala série vyloučení, klasické přesilové hry však ani jednomu týmu k druhé brance nepomohly. Prosadil se až Třinec při hře čtyři na tři, kdy Mensatora překonal Polanský.

Jan Košťál (vlevo) z Karlových Varů se snaží obrat o puk Jana Peterka z Třince. foto: ČTK/Jan Sokol

Vyrovnat mohl v další početní výhodě Čutta, ale trefil jen tyč, což potvrdil i videorozhodčí. Gólem neskončila ani Dejova teč na začátku třetí třetiny. Mnohem efektivnější byli hosté, kteří hrozili většinou z rychlých protiútoků. Po jednom z nich překonal Mensatora obránce Hudec, jenž zakončil akci karlovarského odchovance Poláka, jenž momentálně hraje v Třinci.

Domácí nerezignovali, tlačili se do útoku a v 59. minutě se jim podařilo dopravit puk za brankovou čáru. Rozhodčí Homola po dlouhé konzultaci s kolegou u videa nejprve Zaťovičův gól neuznal, poté se ale vrátil zpět k časoměřičům a své rozhodnutí změnil. Podle televizních záběrů totiž puk opravdu brankovou čáru přešel.

Vyrovnat se ale domácím již nepodařilo, naopak při power play počtvrté inkasovali. Poprvé v sezoně tak vzájemný souboj těchto soupeřů skončil v normální hrací době.

Předehrávka 48. kola extraligy
Karlovy Vary - Třinec 2:4  on-line
Branky a nahrávky: 4. Pech (Dobroň), 59. Zaťovič - 18. Seman (Bonk, Varaďa), 33. Polanský (M. Růžička, Hrabal), 53. Hudec (V. Polák), 59. Hrabal (Bonk). Rozhodčí: Homola, Blecha - Charvát, Rozlílek. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2669.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Kokko, Prošek, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Zucker, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Lojek, Hrabal, Zíb, Hudec, Richter - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Hrňa, Polanský, Adamský - Zagrapan, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: