Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic smetli bezbrannou Kometu 5:0

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic v 48. kole extraligy hravě porazili Brno 5:0 a drží pozici v elitním kvartetu tabulky. Kometa ani s šéfem klubu Liborem Zábranským na střídačce neměla šanci, soupeř byl po celé utkání o třídu lepší. Dvěma góly a dvěma asistencemi mu k první výhře nad Brnem v sezoně pomohl Jiří Burger, brankář Roman Málek podruhé vychytal nulu.

Článek

Zápas, který Vítkovice pojaly jako oslavu třicátého výročí zisku mistrovského titulu, se pro domácí od začátku vyvíjel příznivě. Pohyb a agresivita byly jasně na straně Ostravanů a už v první minutě měl velkou šanci na holi Huna, ale Trvaj jeho nájezd z pravého křídla zmařil.

I ve čtvrté minutě byla v hlavní roli stejná dvojice: po Balejově hrubce jel Huna na gólmana sám středem hřiště, ale Trvaj byl opět bezchybný. Na Húževkovu teč Malíkovy bomby v deváté minutě byl už krátký i brněnský brankář a Vítkovice dvě sekundy před koncem přesilovky šly do vedení.

Hosté měli v obranné fázi obří starosti s vítkovickými bruslaři, kteří brněnskou defenzivou procházeli jako nůž máslem. Kometa moc nehrozila. Jedinou výjimkou byla Balejova možnost, kterou však v 10. minutě zázračně lapil uzdravený Málek.

Brno, na jehož střídačku kvůli dlouhodobě mizerným výkonům sestoupil i šéf klubu Zábranský, soupeři absolutně nestačilo. I v druhé části bylo často pod tlakem a také rychle inkasovalo, když se Burger technicky zbavil protihráčů a zavěsil. Domácí pak nevyužili 76 sekund hry pěti proti třem, třetí brankou je však zklidnil znovu Burger, který po rychlém kontru doslova propasíroval za Trvaje vyražený puk.

I v závěru si Vítkovice bezzubého soupeře vodily jako loutku. Na Trvaje ze sólového nájezdu nevyzrál ani Huna, čtvrtý gól po parádní kombinaci v přesilovce přidal až Ujčík. Skóre uzavřel v další početní výhodě Huna, který tečoval Malíkovu bombu.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Húževka (Malík, J. Sýkora), 21. Burger (Szturc, Vosátko), 37. Burger (Tomas), 47. Ujčík (Szturc, Burger), 56. Huna (Malík, Burger). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 8142.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - J. Sýkora, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Hlinka (21. Strapáč), Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Brno: Trvaj - Mojžíš, Malec, Kempný, Bičánek, Šenkeřík, Stehlík - Balej, Širokovs, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Erat, Koreis, Dlouhý - Jakub Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata: