Hlavní obsah

Balvan zmizel. Plzeňský útočník Vlasák přiznal, že věřil v malý zázrak

PLZEŇ

U takové chvíle nemohl chybět. To on tvořil tři měsíce její dějiny. Plzeňský útočník Tomáš Vlasák vstřelil Brnu gól, na jeden přihrál a potvrdil pozici lídra kanadského bodování. Honba, která započala 19. listopadu odebráním 19 bodů za kauzu registračky, skončila triumfem 16. února. Play-off se pro Plzeň stalo realitou. „Nebylo to lehký,“ usmíval se elitní Indián po klíčovém utkání.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje z gólu do sítě Brna.

Článek

Spadl z vás velký balvan? Velký (úsměv). Od 19. listopadu se za něčím honíme, teď je to krásný pocit. Jsme rádi, že to máme za sebou.

Věřil jste po odpočtech tolika bodů, že uhrajete play-off? Já říkal, že by to byl malý zázrak, byl jsem upřímný. Všichni jsme tady dělali maximum. Dával jsem tomu 60 na 40, že to nevyjde.

Kdy vám bylo nejhůř? My jsme z devíti utkání asi šest zápasů vyhráli, ale ztráta se nemenšila, tam jsem byl trochu nalomený. V půlce ledna jsme se ale dotáhli, tam jsem věřil. Ostatní mužstva se dostala pod tlak, my jsme naopak měli fazónu. Bylo to strašně těžký fyzicky i psychicky, každý zápas jsme hráli na doraz, protože porážka by nás mohla hodit zpátky.

Nemůže vás tento úspěch uspokojit? Od toho tady máme Mariana (trenér Jelínek). Ten to nedovolí. Všichni si uvědomujeme, že to je krásný, ale musíme jít dál.

Bude nějaká odměna po postupu? Asi ne, je to krásný pocit, ale je to jen první krok, začíná předkolo. Teď je to pěkný, ale nechceme končit, toužíme jít dále, budeme bojovat. Věřím, že budeme úspěšní.

Co znamená jít dále, třeba až pro titul? Takhle nemyslím, máme ještě před sebou dva zápasy, nechceme je odklouzat, ale bylo by krásný zvládnout první kolo play-off.

Reklama

Související témata: