Hlavní obsah

Třinec vyhrál v Litvínově a slaví postup do semifinále

Hokejisté Třince vyhráli v šestém čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Litvínova 4:1 a poprvé od roku 2003 postoupili do semifinále. Oceláři v pondělí prohrávali už od 81. vteřiny utkání po trefě Matěje Stříteského, ale skóre otočili Martin Adamský, Vojtěch Polák a Jan Peterek, který se stal díky 250. trefě v nejvyšší soutěži a české reprezentaci 59. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Výsledek ještě dovršila technická branka Martina Růžičky při závěrečné power play.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Třinecký Vojtěch Polák oslavuje vstřelený gól na ledě Litvínova.

Článek

Litvínov nastoupil už s bekem Švarným a útočníkem Černým, naopak chyběl forvard Kracík. Domácí se povedl vstup do utkání a už po 81 vteřinách vedli, když od modré čáry zamířil přesně k pravé tyči Hamerlíkovy branky obránce Stříteský. V sedmé minutě mohl vyrovnat Růžička, ale jeho pokus Volke se štěstím chytil. Na druhé straně minul po Lukešově přihrávce Jánský, ale byl při tom faulován Krajíčkem.

V oslabení Třinec odolal a ve 12. minutě měl velkou šanci Květoň, před odkrytou brankou u levé tyče mu však zabránil v úspěšném zakončení Jenáček. Zvýšit náskok domácích mohl Jánský, který se prokličkoval před Hamerlíka, ale slovenský gólman zasáhl betonem. V 17. minutě ujel do úniku Květoň, jenže na Volkeho nevyzrál.

V úvodu druhé části se Litvínov bránil v oslabení, které přerušil po 55 vteřinách faulem Varaďa, ale ani domácí pak v krátké přesilovce neuspěli. V 28. minutě se radovali Oceláři z vyrovnání, když z levé strany prostřelil litvínovského gólmana mezi betony Adamský.

Domácí se pak při Bonkově vyloučení k ohrožení Hamerlíka nedostali. Hosté svou početní výhodu při Jarešově pobytu na trestné lavici také nevyužili, ale 42 vteřin před koncem druhé části se dočkali obratu. Černý ztratil puk na útočné modré čáře, když jeho spoluhráči střídali, Polák využil volného prostoru a prostřelil Volkeho.

Na začátku závěrečného dějství nejdříve z úniku minul pravou tyč Lukeš. Pak zastavil Hamerlík pravým betonem Vopatovu šanci a vzápětí pojistili náskok Oceláři, kteří také neustále hrozili. Po kombinaci Kohna s Adamským zakončoval do okrytého prostoru u levé tyče Volkeho branky Peterek a připsal si jubilejní gólový zápis.

Litvínov se nevzdával, ale nedařilo se mu snížit. V 50. minutě po Hüblově střele neuspěl z dorážky Jánský. Volke držel naděje Severočechů, když jej v dalším sólovém úniku nepřekonal Květoň. Na Hamerlíka ale nevyzrál tečí Lukeš, třinecký gólman si poradil i s Kubátovou střelou a Černého teč minula branku. Litvínov sáhl brzy k power play, v 58. minutě byl faulován před zakončením do prázdné branky Růžička a sudí uznali technický gól.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Stříteský (Kubinčák) - 28. Adamský (Peterek, Kohn), 40. V. Polák, 45. Peterek (Adamský, Kohn), 58. M. Růžička (technický gól). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Heinisch, Jenáček - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: