Hlavní obsah

Doplní semifinalisty Liberec, nebo Slavia? Pro postup si klidně necháme urazit hlavu, hlásí Tygři

PRAHA

Složení semifinále už je téměř kompletní, zbývá vyřešit poslední rébus. Bude o finále bojovat Liberec, nebo Slavia? Bílí Tygři jsou papírovým favoritem, vždyť zásluhou dvou posledních výher dokázali srovnat nepříznivě se vyvíjející průběh série, navíc hrají doma. Jenže slávisté jsou mistry rozhodujících sedmých duelů. Z deseti těchto klání uspěli devětkrát a zuby si brousí i na utkání pod Ještědem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd v péči jednoho z hráčů Slavie

Článek

„Slavia je v sedmých zápasech mistrem ve svém oboru. Je úplně jedno, jestli hrajeme doma nebo venku,“ zříká se liberecký trenér Jiří Kalous před rozhodujícím duelem série role favorita. „Jirka je trochu lišák. Snaží se to na nás hodit, že to máme ve svých rukách. Ale tak tomu vůbec není. Liberec je favoritem této série, ale my uděláme vše, abychom postoupili,“ mobilizuje Jiří Čelanský, Růžičkův asistent ve Slavii.

Kalous se podobným slovům jen usmívá. „Já že jsem lišák? Ne, ne, ne. Já jsem reálně uvažující člověk,“ tvrdí o sobě bývalý Růžičkův asistent ve Slavii, kterého potěšily výkony Tygrů z posledních dvou zápasů. „Věřím ve vnitřní sílu týmu. Potvrdil mi to i průběh série, kdy jsme to za nepříznivého stavu nezabalili a dotáhli to až do sedmého zápasu.

Takto se trenér Liberce Jiří Kalous radoval z postupu do semifinále v loňské sezóně. Zopakuje si to i v té letošní?foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Radek Petrášek

Že se série protáhne na maximální počet zápasů, na severu Čech očekávali. „Tušili jsme, že se série protáhne na sedm zápasů. Jen jsem myslel, že jednotlivé zápasy skončí v jinačím pořadí,“ přiznává Kalous.

„Týmu věřím, protože vím, jaké je v šatně odhodlání a chuť. Je nám úplně jedno, co se s námi stane. Skáčeme do všeho po hlavě, klidně si ji necháme urazit. Teď nás čeká ten nejdůležitější zápas sezóny a tam se může stát cokoliv. Jediné, co můžeme slíbit, je, že do toho půjdeme s obrovskou bojovností a nasazením. Bojujeme jako jeden muž,“ vyhlašuje gólman Tomáš Vošvrda, který v průběhu čtvrtého duelu nahradil v brance Marka Pince a vychytal Tygrům dvě poslední výhry.

Bilance Slavie, která vyhrála devět z deseti rozhodujících zápasů v play-off, Liberecké nestraší. „Ani nevím, proč by mě to mělo strašit. Na statistiky nekoukám, každý zápas je o něčem jiném. Občas ty statistiky nefungují. Vždyť já si nepamatuji, kdy jsme naposledy vyhráli na nájezdy. A v šestém zápase na Slavii jsme vyhráli,“ připomíná kapitán Petr Nedvěd pondělní duel.

Slávisté obavy z rozhodujícího duelu nemají

Slávisté ze sedmého duelu přehnané nervy nemají. Vždyť kdo by před startem sezóny hádal, že s omlazeným kádrem budou hrát o semifinále... „Z naší strany žádná obava není. Kdyby nám někdo před sezónou řekl, že můžeme jít do semifinále a rozhodne o tom sedmý zápas, tak bychom možná ani nevěřili. Dneska to tady máme. Uděláme vše, abychom vyhráli,“ ujišťuje Čelanský.

Už dnes večer tedy bude jasno, kdo v semifinále doplní trio Pardubice, Vítkovice, Třinec. Bude to Liberec, který by se v boji o finále střetl s Vítkovicemi? Nebo dál půjde Slavia a vyzve vítěze základní části Třinec?

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec