Hlavní obsah

Je to velký krok, ale nic není hotového, varuje kladenský Patera

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Kladna jsou po dnešní výhře v Mladé Boleslavi kousek od zajištění extraligové příslušnosti i pro příští ročník. Záchranu však ještě neslaví, i s ohledem na velký náskok, který měli na poslední příčku v průběhu soutěže a prohospodařili ho. Nyní mají právě na Mladou Boleslav k dobru devět bodů, ve hře jich zbývá 12.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Patera

Článek

"Spokojenost panuje veliká. Měli jsme náskok šesti bodů a chtěli jsme tady neprohrát v základní hrací době. Získali jsme tři body, což je velký krok, ale ještě není nic hotového," varoval kladenský kapitán Pavel Patera v rozhovoru s novináři. "V pátek musíme proměnit první mečbol, který máme. Snad se nám to podaří," řekl k domácímu souboji s Brnem.

Devět bodů k dobru je slibných, devětatřicetiletý útočník ale zůstává velmi opatrný. "Už jsme takhle měli k dobru 13 bodů, když jsme tady začátkem roku vyhráli a mysleli si, jak jsme zachránění... Za týden to bylo úplně jinak, už jsme dostatečně poučení. Ty tři body ještě musíme udělat, takže o záchraně ještě mluvit nebudeme," uvedl Patera.

Kladnu pomohla efektivita

Kladno dovedla k cenným třem bodům především vysoká efektivita - na střely na branku vyhrál soupeř vysoko 35:10. "Boleslav hrála výborně a tlačila se do útoku, ale nás neskutečně podržel Lukáš Cikánek. Co ten pochytal, to bylo neskutečné. To vítězství patří jemu a ten první krok udělal opravdu hlavně on," ocenil Patera výkon gólmana.

Velkým ponaučením prý bylo poslední vystoupení v Mladé Boleslavi, kdy Kladno těsně před první polovinou zápasu prohrávalo po bezkrevném výkonu 0:3 a nakonec podlehlo 2:4. "Nechávali jsme se hned na začátku zbytečně vylučovat a Boleslav nás potrestala dvěma góly v přesilovkách. Do dnešního zápasu jsme šli s tím, že nesmíme udělat ze začátku žádné krávoviny, abychom je nedostali na koně."

Svěřencům kouče Petra Tatíčka se podařilo vstřelit první branku, když už ve třetí minutě zakončil dorážkou přečíslení tří na jednoho Radek Smoleňák. "Ten gól hodně pomohl. Oni pak sice vyrovnali, ale nepustili jsme je do vedení, to bylo hodně důležité," řekl Patera.

Sám ve 47. minutě rozhodl po přihrávce Jiřího Bicka od zadního hrazení. "V první chvíli jsem tam vůbec nejel, protože jsem viděl, že tam jdou s Jirkou Kuchlerem, tak jsem hrál třetího dozadu. Ale když se 'Bíca' otočil, najel jsem tam, on mi to krásně dal a mně se to povedlo trefit," popsal Patera. "Šlo to zpoza brány a křížem, takže Marek (Schwarz) tam nemohl být a stihnout to. Měl jsem půlku brány otevřenou," dodal.

Vydřená výhra je pro jeho tým o to cennější. "Je to nejsladší vítězství, když se to povede takhle. Když se daří a vyhrajete 5:0, i když to se nám v sezoně zrovna mockrát nepovedlo, tak je to sice krásné, ale ty vydřené výhry o gól jsou nejcennější," uvedl Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín