Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 4:0Olomouc popáté v řadě nebodovala, v Hradci Králové prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pavlík 1 : 0
42. Růžička 2 : 0
48. Koukal 3 : 0
56. Pavlík 4 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Olomouce podlehli v 18. kole extraligy v Hradci Králové 0:4 a popáté za sebou nebodovali. Mountfield zvítězil i ve třetím domácím utkání v sezoně. Dvěma góly k tomu přispěl obránce Filip Pavlík a první start v ročníku v hradeckém dresu ozdobil čistým kontem gólman Štěpán Lukeš.

Článek

"Jsem za góly rád, že jsem dostřelil k brance a ono to tam nějak zaplulo," komentoval své první trefy v sezoně ofenzivní bek Pavlík. "Při prvním mi pomohli hráči, protože si myslím, že to tam bylo někde tečované. Ta druhá střela mi celkem sedla," doplnil.

Hostující Hanáci nastoupili jen s deseti útočníky, přičemž Mácha jako desátý pobyl na ledě jen minimálně. "Máme spoustu zraněných a nemocných hráčů a musíme se s tím vypořádat. Bude to samozřejmě těžké, ale musíme tomu věřit. V úterý hrajeme s Plzní a musíme to napravit," uvedl trenér Olomouce Jan Tomajko.

Už ve čtvrté minutě mohl jít olomoucký tým do vedení, Kucsera ale Růžičkův faul z trestného střílení nepotrestal. Chvilku poté tvrdě pálil Jergl, strážce olomoucké branky Lukáš se však překvapit nenechal. Jeho protějšek Lukeš byl v permanenci o pár minut později, kdy hráli hosté přesilovku. Tomeček a Čachotský ale v dobrých pozicích neuspěli.

Tomeček měl možnost k nápravě hned zkraje druhého dějství při další početní výhodě, jenže i v tomto minisouboji byl úspěšnější Lukeš. V polovině 24. minuty obdržela dvouminutový trest hráčská lavice hostů a nesportovní chování přišlo Olomouc draho. V přesilovce prostřelil Filip Pavlík Lukáše, když dokonale využil chvíle, kdy olomouckému gólmanovi projelo ve výhledu několik hráčů. Oba týmy pak nevyužily dvojnásobnou přesilovku: domácí ji hráli 26 sekund, hosté přes minutu a půl.

"Dvě třetiny jsme s Hradcem minimálně drželi krok. Bylo to vyrovnané s šancemi na obě strany. Ve třetí třetině jsme pustili Hradec do většího vedení a pak už nám chyběly síly," prohlásil olomoucký útočník Jan Knotek.

Ve 42. minutě domácí zvýšili náskok. Nejdříve ještě Smoleňák po Růžičkově přihrávce neuspěl, ale vzápětí si role vyměnili a syn hlavního kouče Mountfieldu upravil zblízka na 2:0.

V čase 47:21 po závaru před olomouckou brankou zvýšil na tříbrankový rozdíl prvním gólem v sezoně Koukal. V 56. minutě se ještě ranou z pravého kruhu trefil podruhé v utkání Filip Pavlík. Lukeš vzápětí uhájil čisté konto i při Kucserově šanci.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička ml. (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Bez diváků.
Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Blain, Hronek, F. Pavlík, Jank, Pilař - Smoleňák, Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - M. Chalupa, Lev, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.
Lukáš - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Bambula, Čachotský, Olesz - Mácha. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: