Hlavní obsah

Vítkovice jsou krok od finále, Vrána zařídil druhé vítězství na pardubickém ledě

PRAHA

Jediný vyhraný zápas od finále jsou hokejisté Vítkovic, kteří ve čtvrtém semifinále play-off zvítězili nad domácími Pardubicemi 3:2 po prodloužení. Největší měrou se o čtvrteční výhru postaral Petr Vrána, který v 58. minutě zařídil svou tečí prodloužení a v něm vstřelil vítěznou branku. Vítkovice tak porazily Pardubice i ve druhém utkání na ledě Východočechů a ujaly se vedení v sérii 3:1 na zápasy. Pátý zápas se bude hrát na vítkovickém ledě v neděli.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vítkovický Petr Vrána (vpravo) se raduje z branky, kterou vstřelil pardubickému brankáři Martinu Růžičkovi.

Článek

Ostravský celek i ve druhém zápase na východě Čech postrádal obránce Malíka, jeho hra se však oproti předešlému dnu nezměnila. Hosté se opět soustředili na pozornou obranu, domácí se snažili ofenzivně prosadit. Jejich tlak však nebyl takový jako na začátku třetího zápasu.

Vítkovice čekaly na svou šanci, která přišla v 10. minutě. Klimek však při zakončení netrefil puk. Pardubice mohly otevřít skóre v přesilových hrách, které hrály v první třetině čtyři, gól ale nedaly. Brankář Málek byl vždy připraven.

Podobný průběh měla dlouho i druhá třetina. Ostravští hráči mohli jít do vedení v polovině normální hrací doby ve své první přesilové hře, Káňa ale Růžičku nepřekonal. Nejlepší střelec Vítkovic v základní části se neprosadil ani ve 35. minutě.

Prakticky z protiútoku skórovali domácí. Kůrka vrátil od mantinelu puk a Zohorna jej ve vzduchu doklepl za Málkova záda. Pardubice překonaly vítkovického brankáře po 104 minutách a 51 sekundách, v předešlém zápase mu gól nedaly.

První vyrovnání Vítkovic zařídil Bartoň

Hostům se však podařilo vcelku rychle vyrovnat. O dvě minuty později nahodil Bartoň puk od modré, Růžička měl zakrytý výhled a bylo vyrovnáno. Vítkovický hráč se dočkal premiérové branky v play-off v kariéře. Pardubičtí však ještě ve druhé třetině získali vedení na svou stranu, přesně s koncem Kočího trestu se po přečíslení dva na jednoho prosadil Starý.

Uklidňující třetí gól, který by Eaton přiblížil výhře, mohl vstřelit ve 45. minutě Bartek, Málka však nepřekonal. Jeho protějšek Růžička se vyznamenal o pět minut později, kdy se štěstím zlikvidoval Ujčíkovu příležitost a zabránil vyrovnání. Šanci zvýšit vedení domácích měli následně Kousal a Zohorna, neuspěli a Pardubice toho litovaly. V přesilové hře v 58. minutě vyrovnal Vrána. Jeho branku musel potvrdit videorozhodčí, vítkovický útočník totiž tečoval Ovčačíkovu střelu na hranici hry vysokou hokejkou.

Poprvé v této sérii se muselo prodlužovat a po Mezeiově chybě rozhodl v 66. minutě Vrána.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)on-line
Branky a nahrávky: 34. Zohorna (Kůrka), 40. Starý (Koukal) - 37. Bartoň (Szturc), 58. Vrána (Ovčačík), 66. Vrána (Pohl). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. Diváci: 10.050 (vyprodáno). Stav série: 1:3.
Pardubice: M. Růžička - Jillson, Mezei, Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, M. Drtina - Rákos, Zohorna, Pineault - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Kůrka, Špirko, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Vítkovice: Málek - Ficenc, Vosátko, Punčochář, Voráček, Ovčačík, Trnka, Bartoň, Rehák - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, J. Sýkora, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, M. Hlinka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články