Hlavní obsah

Plzeň - Brno 1:2Kometa slaví výhru, sesadila Indiány z první příčky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Zbořil 0 : 1
42. Suchý 1 : 1
49. Schneider 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně doma prohráli v pátečním utkání 21. kola Tipsport extraligy s Kometou Brno 1:2 a přišli o vedení v tabulce. Západočeši ve třetím z posledních čtyř utkání nebodovali, ve 49. minutě rozhodl duel Peter Schneider. Na první příčku se dostal Třinec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Komety. Petr Holík a střelec druhé branky Peter Schneider oslavují vítězný gól Brna.

Článek
Fotogalerie

Brankou a asistencí se blýskl obránce hostů Jakub Zbořil. Indiáni tak utrpěli první porážku na svém kluzišti v sezoně. Celkově ve třetím z posledních čtyř utkání nebodovali a přišli o vedení v tabulce.

Hosté brzy nevyužili přesilovou hru a naopak ve vlastním oslabení trefil Pour levou tyč Klimešovy branky. Gólman Komety za chvíli musel zlikvidovat i Kantnerovo zakončení akce dvou na jednoho. Aktivnější domácí neuspěli ani po dorážce Straky, promarnili i čtyřminutovou přesilovku při vyloučení Brabence a trefa Musila neplatila pro nedovolené postavení v brankovišti. V 18. minutě paradoxně udeřilo na druhé straně, když při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval přihrávku Klepiše svým prvním extraligovým gólem Zbořil.

Prostřední část od začátku kontrolovali dobře organizovaní hráči Komety. Během početní výhody ve 27. minutě navíc po nahození Pyrochty zblízka trefil Vincour levou tyčku a za chvíli z podobné pozice vychytal Hájka Frodl. Plzeňský gólman svůj tým držel i po polovině utkání, když po zadovce Muellera od zadního mantinelu pohotově pálil Holík. Domácí se směrem dopředu připomněli pouze dvěma střelami a před pauzou je při šanci Kunce znovu od pohromy uchránil jen pozorný Frodl.

Po pauze však Indiáni při vyloučení Klepiše rychle vyrovnali na 1:1, když se po opakované střele prosadil Suchý. Za chvíli při další přesilovce osamocený Mertl na brankovišti nemířil přesně a z protiútoku Frodla protáhl Zaťovič. Domácí své probuzení zbrzdili sérií nedovolených zákroků. Ve vlastním oslabení sice nejprve Pour napálil horní tyčku, ale ve 49. minutě vrátil Kometě vedení přesnou střelou z mezikruží kanonýr Schneider.

Domácí mohli odpovědět o čtyři minuty později, kdy během přesilové hry minul Suchý odkrytou branku. Frodl poté ještě stačil zastavit nebezpečnou ránu Muellera bez přípravy. Jeho spoluhráči však těsný náskok soupeře nedotáhli ani při hře bez brankáře.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 42. F. Suchý (Gulaš) - 18. J. Zbořil (Klepiš, L. Horký), 49. Schneider (P. Holík, J. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, R, Svoboda - Pešek, Gerát. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, V. Lang, M. Houdek - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Pour, Kracík, P. Musil - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Stach, Kantner. Trenér: Čihák.
Brno: Klimeš - J. Zbořil, F. Král, Bartejs, Pyrochta, S. Svozil, Gulaši, Hájek - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, L. Horký - Vincour, Rákos, DeFazio - Kunc, Brabenec, Plášek. Trenér: Horáček.

Reklama

Související témata: