Hlavní obsah

Oceláři vyhráli šlágr a opět vedou extraligu! Senzační finiš Varů, Sparta nezvládla nájezdy

bp, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů díky velkému finiši vyhráli úvodní nedělní zápas 22. kola Tipsport extraligy ve Zlíně 5:4. Vítězný gól dal dvě sekundy před koncem Zábranský. Mladá Boleslav rychle vedla nad Pardubicemi o tři branky, nakonec ale byla ráda za těsnou výhru 3:2. Sparta podlehla Litvínovu 2:3 po samostatných nájezdech. Kometa Brno zvítězila nad Libercem 3:2 a slaví druhou výhru v řadě. Nováček z Českých Budějovic podlehl Olomouci 2:4 a potvrdil, že se mu na domácím ledě nevede. Atraktivní souboj Třince s Hradcem Králové vyhráli Oceláři těsně 2:1 a vrátili se na první místo tabulky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Uvis Janis Balinskis z Litvínova a Vladimír Sobotka ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Berani ze Zlína vedli dvakrát proti karlovarské Energii o dvě branky (2:0 a 4:2). Beranům se sice doma nedaří, ale zdálo se, že tentokrát bez potíží dojdou za plným bodovým ziskem. Jenže drtivý gólový finiš Západočechů nakonec vynesl výhru Energii. Dvě sekundy před závěrečnou sirénou rozhodl o její výhře Zábranský. Zlín tak sedm domácích zápasů proměnil v pouhé dva body. Vary naopak vyhrály na ledě soupeře pátý ze šesti zápasů.

Pardubice ožily po příchodu nového kouče Richarda Krále a vyhrály 2 ze 3 zápasů. Jenže na ledě Mladé Boleslavi rychle nabraly třígólové manko. Od druhé třetiny se sice rozdíl ve skóre tenčil, jenže Středočeši nakonec uhájili těsnou výhru 3:2. Vezou se tak dál od nadílky Karlovým Varům (11:4) na vítězné vlně. Naplno bodovali už ve třetím utkání v řadě.

Spartu trápí nevyrovnané výkony a ukázala to i proti Litvínovu. V divokém úvodu zápasu urvali Pražané těsné vedení 2:1, Verva ale dokázala srovnat i přes problémy v koncovce, které ji provázejí po celou sezonu. Nakonec prestižní duel dospěl do samostatných nájezdů, kde Spartu složil na lopatky Válek a Verva slaví výhru 3:2.

Nováček z Českých Budějovic je poslední a hodně se na tom podepisuje bilance domácích střetnutí. Jihočeši totiž na vlastním ledě padli i s předposlední Olomoucí 2:4, a nezvládli tak ani osmý domácí zápas v sezoně. Ve 14. minutě přitom vedli 2:1, ale pak už dávali góly jen Hanáci.

Kometa si na domácím stadionu poradila ve vyrovnané bitvě s Libercem (3:2). V zápase třikrát vedla, o výhře rozhodl ve 49. minutě kapitán Martin Zaťovič. Bílí Tygři vyšli podruhé za sebou naprázdno, když před duelem v Brně prohráli v pátek v Třinci.

Zápas třineckých Ocelářů s Hradcem Králové vyhrál domácí tým těsně 2:1 a vrátil se na první příčku tabulky. Duel nabídl i souboj detroitských spoluhráčů –  Filipa Zadiny, který hraje za Třinec a Filipa Hronka z Hradce. Zadina byl spokojenější. Jeho tým vyhrál a on vstřelil vítězný gól Ocelářů,

Hokejová Tipsport extraliga 22. kolo
Zlín - Karlovy Vary 4:5
Branky: 2. Honejsek, 16. a 47. Okál, 43. Köhler - 18. a 52. Šenkeřík, 23. Vondráček, 50. Lauko, 60. Zábranský.
Mladá Boleslav - Pardubice 3:2
Branky: 10. Strnad, 12. Zbořil, 14. R. Zohorna - 30. Camara, 55. Tybor.
Sparta - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 2. Buchtele, 6. Řepík - 3. Irving, 29. Jarůšek, rozhodující nájezd Válek.
Brno - Liberec 3:2
Branky: 4. Holík, 12. Schneider, 49. Zaťovič - 5. Gríger, 15. Birner.
Č. Budějovice - Olomouc 2:4
Branka: 14. Gilbert, 14. Karabáček - 3. Knotek, 26. Kucsera, 42. Káňa, 59. Kolouch.
Třinec - Hradec Králové 2:1
Branky: 13. Stránský, 22. Zadina - 44. Pavlík.

Reklama