Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 2:3 SNLitvínovská série hrůzy proti Spartě skončila, v nájezdech úřadoval Válek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Buchtele 1 : 0
3. Irving 1 : 1
6. Řepík 2 : 1
29. Jarůšek 2 : 2
65. Válek (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Posledních sedm vzájemných zápasů v extralize prohráli, jenže chmurná série hokejistů Litvínova proti Spartě skončila. Chemici v utkání 22. kola zvítězili na ledě Pražanů 3:2 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil v sedmé sérii Lukáš Válek, jenž uspěl i ve čtvrté sérii.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Litvínova a Petr Kalina ze Sparty.

Článek

Kdo z diváků zapnul internetový přenos až s několikaminutovým zpožděním, o hodně přišel. Už na konci druhé minuty totiž litvínovský Demel prohrál před vlastní brankou souboj s Formanem a Buchtele z poměrně ostrého úhlu přesně trefil levou šibenici Godlovy klece.

Hostům ale trvalo pouhých 24 vteřin, než skóre vyrovnali. Na vrcholku pravého kruhu se opřel do puku kanadský zadák Irving a ve svém třináctém zápase za Vervu se dočkal premiérové trefy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Litvínovský střelec Aaron Irving posílá touš přes bránícího Davida Dvořáčka ze Sparty.

Jenže v šesté minutě fauloval lotyšský bek Balinskis a Sparta první přesilovku zápasu využila už po 21 sekundách. Sobotka našel za obranu soupeře najetého Řepíka a kapitán Pražanů poslal puk mezi betony Godly do sítě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský sleduje, jak se k jeho brance blíží litvínovský Filip Helt a sparťan David Vitouch.

Po divočině z úvodu se hra uklidnila a ubylo i vyložených šancí. S přibývajícími minutami Litvínovští převzali iniciativu a po zásluze se dočkali opětovného vyrovnání. Ve 29. minutě našel Hanzl při přečíslení dvou na jednoho Jarůška, jenž si kotouč zpracoval bruslí a následně jej poslal po horní tyčku Machovského svatyně.

Druhá polovina základní hrací doby už ale žádný gól nepřinesla, takže se šlo do prodloužení. V něm fauloval Hübl Horáka, takže Sparta mohla hrát posledních 86 vteřin zápasu přesilovku čtyři na tři. Branky se však nedočkala, takže rozhodnout musely až samostatné nájezdy. V nich rozhodl o bodu navíc pro Vervu Válek, jenž uspěl ve čtvrté i sedmé sérii.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Mikliš, Forman), 6. Řepík (Sobotka, Rousek) - 3. Irving, 29. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), rozhodující sam. nájezd Válek. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Mikliš, T. Dvořák, Kalina - Tomášek, Horák, Sobotka - Řepík, M. Sukeľ, Rousek - Forman, Pech, Buchtele - Kudrna, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Myšák - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice