Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:2Třinec ovládl šlágr kola, vyhrál i osmý domácí zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Horák 0 : 1
7. Marcinko 1 : 1
8. Hrňa 2 : 1
17. Růžička 3 : 1
35. Buchtele 3 : 2
37. Vrána 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili ve 23. kole extraligy na svém ledě Spartu 4:2 a vyhráli ve třináctém ze čtrnácti utkání sezony. Lídr soutěže sice prohrával po 46 sekundách, ale už v 17. minutě vedl 3:1. Na obratu se podílel gólem a přihrávkou Erik Hrňa. Pražané prohráli ve druhém utkání za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička z Třince se raduje z gól proti Spartě.

Článek

Šlágr kola, v němž se střetly první a třetí tým tabulky, začala lépe Sparta. Horák z levého kruhu překonal Kořenáře rychlý švihem nad vyrážečku. Hosté propásli šanci ke zvýšení z přečíslení dva na jednoho, ve kterém Řepík nezpracoval přihrávku Rouska a ani nevystřelil.

V osmé minutě už Třinec vedl. Marcinko ani nevěděl, jak vyrovnal, když se od jeho chráničů odrazilo do branky Hrňovo plácnutí do puku. O 81 sekund později se právě Hrňa prosadil z přesilovky. Jeho první gól sezony prošel kontrolou u videa, když si Sparta vzala trenérskou výzvu, při níž neúspěšně reklamovala kontakt útočícího hráče s gólmanem Machovským.

Třetí gól darovala Sparta domácím ještě v první třetině chybnou rozehrávkou, po níž se utrhl do úniku Růžička. Nejproduktivnější hráč soutěže zvýšil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

Hostující trenéři udělali do druhé třetiny jednu změnu - Řepík nahradil v elitní formaci Tomáška. Sparta se zlepšila a Buchtele osmým gólem sezony snížil, když obkroužil branku a z pravého kruhu prostřelil Kořenáře mezi betony. Zanedlouho ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Vrána. Bývalý sparťanský kapitán se v oslabení natlačil před Kalinu, položil si Machovského a zakončil do odkryté branky.

Sparta v úvodu poslední třetiny zatlačila Třinec, ale vyloženou šanci měl jen Horák, který zblízka nepřekonal Kořenáře. Zaujalo gesto Kudrny, který odvolal faul domácích. Za fair play ale nebyl odměněn, jeho střela při hře bez brankáře lízla horní tyčku. Pražané hráli power play déle než tři minuty, ale úspěch slavila obětavost domácích. Oceláři tak vyhráli i osmý domácí zápas sezony.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 8. Hrňa (P. Vrána, Gernát), 17. Martin Růžička, 37. P. Vrána - 1. R. Horák (Kalina, Sobotka), 35. Buchtele (Piskáček). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Kalina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Němeček - Tomášek, R. Horák, Sobotka - Řepík, M. Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Zikmund, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice