Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 1:3Karlovy Vary vystoupaly na třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kucsera 1 : 0
23. Koblasa 1 : 1
37. Vondráček 1 : 2
60. Černoch 1 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v duelu 23. extraligového kola na ledě Olomouce 3:1. Západočeši díky obratu ve druhé třetině z 0:1 na 2:1 vyhráli potřetí za sebou a posunuli se už na třetí místo v tabulce před pražskou Spartu. Tým Energie tak zároveň přerušil nepříznivou sérii pěti proher s Hanáky ve vzájemných duelech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Vondráček z Karlových Varů. Ilustrační foto.

Článek

Olomoučtí se ujali vedení v deváté minutě. Bednář po Kucserově střele z mezikruží předvedl nejistý zákrok, puk mu propadl a doklouzal za brankovou čáru. Ve 12. minutě jeho protějšek Lukáš vyrazil kotouč jen před sebe, poté se ale stihl rychle přemístit proti dorážce Šenkeříka a dobrým zákrokem nadvakrát zabránil vyrovnávací brance.

Ještě těžší zákroky si olomoucký brankář připsal v přesilové hře hostů, kdy dvakrát akrobatickými zákroky zabránil střelám Koblasy a Kašeho v cestě do odkryté branky. Dvě minuty před koncem první třetiny už byl Lukáš po střele Pulpána od modré čáry dokonce překonaný, střelu hostujícího obránce však zastavila tyč.

Karlovarští vyrovnali na začátku druhé třetiny v přesilové hře. Po Dujsíkově neúspěšném vyhození dostal puk na hůl Kaše a křížnou přihrávkou našel před brankou Koblasu, který se zblízka nemýlil. V olomoucké přesilové hře vzápětí tečoval Burian Dujsíkovo nahození jen do bočního oblouku hostující branky. Olesz naopak v dobré příležitosti těsně minul vzdálenější tyč.

Sám před Bednářem se zjevil také Kolouch, ale karlovarský brankář jeho kličku do bekhendu vystihl. Z ideální pozice v mezikruží střílel Kusko, jeho tvrdá rána zamířila těsně vedle. Hosté pak dali Olomouci lekci z produktivity, když po střele Vondráčka vstřelili svůj druhý gól z druhé větší šance v prostřední části hry.

Hned na začátku třetího dějství hosté trefili podruhé v zápase brankovou konstrukci. Na druhé straně se v brejku dostal ke střele Nahodil, zamířil však do Bednářovy hrudi. V polovině třetí třetiny střílel Lauko jen do Lukášova betonu. O tři minuty později potřetí v zápase zachránila Lukáše tyčka. Tentokrát ji trefil Koblasa, napodruhé už proti němu zasáhl olomoucký gólman.

Olomouc ještě v poslední minutě zkusila hru bez brankáře, ale do žádné šance už se nedostala. Výhru Karlových Varů pečetil střelou do prázdné branky z vlastního pásma Černoch.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Kucsera - 23. Koblasa (D. Kaše, Černoch), 37. Vondráček (Šenkeřík), 60. Černoch (Graňák, D. Kaše). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Bez diváků
Olomouc: Lukáš - Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kolouch, Olesz - V. Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Karlovy Vary: J. Bednář - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Lauko - M. Zabloudil, Hladonik, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: