Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 3:4 SNMladá Boleslav připravila Třinec o domácí neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vrána 1 : 0
17. Allen 1 : 1
21. Zohorna 1 : 2
48. Zadina 2 : 2
52. Lutner 2 : 3
53. Růžička 3 : 3
65. Bernad (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 25. kole extraligy na ledě Třince 4:3 po samostatných nájezdech a vyhrála pošesté v řadě. Hosté ztratili ve třetí třetině vedení 2:1 a 3:2, bonusový bod jim vystřelil v rozstřelu obránce David Bernad. Oceláři prohráli doma až v desátém utkání, bodovali ale i v šestnáctém zápase sezony.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi oslavují výhru v Třinci.

Článek

Narazily na sebe dva týmy s nejlepší aktuální formou. Domácí, kteří vyhráli ve čtrnácti z předchozích patnácti kol, se ujali se vedení ve dvanácté minutě zásluhou svého elitního útoku. Stránský se dostal po své střele k odraženému kotouči a předložil ho Vránovi, který měl před sebou prázdnou branku.

Hosté otočili na přelomu první a druhé třetiny. Vyrovnal Allen, který je v týmu teprve pár dní na hostování z Českých Budějovic při absenci tři obránců (Dlapa, Hrbas, Klikorka). Prosadil se z mezikruží po přihrávce Ciencialy, odchovance Ocelářů, který proti svému mateřskému klubu hrál poprvé. Druhý gól Mladé Boleslavi vstřelil Zohorna zpoza levého kruhu. V závěru třetiny ještě po střele Allena zazněla branková konstrukce.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecká gólová radost. Zleva Tomáš Kundrátek, Jan Jaroměřský a Filip Zadina.

Očekávaný nápor Třince ve třetí třetině dlouho nepřicházel, přesto ve 48. minutě vyrovnal. Do Hrňovy střílené přihrávky vložil hůl Zadina a puk skončil v horním růžku Krošeljovy branky. Domácí ožili, skóre mohl překlopit Hrňa a Růžička trefil tyč.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi David Cienciala, Maris Bičevskis, Conor Allen a Jakub Strnad po gólu proti Třinci.

Mladá Boleslav odpověděla v 52. minutě. Zohorna se prosadil na pravé straně a uvolnil Luntera, který zakončoval do odkryté branky. Vedení vydrželo hostům jen 43 sekund. Jejich obrana trestuhodně zapomněla na Růžičku, který zblízka vyrovnal.

Prodloužení odehráli aktivněji hosté, šance si vypracovali Zohorna a Cienciala. Mladá Boleslav se v závěru neprosadila ani z přečíslení tři na jednoho, a tak si oba týmy poprvé v sezoně vyzkoušely samostatné nájezdy.

Hostující Bernad uspěl v první sérii hezkou bekhendovou kličkou a po něm ještě ve třetím kole překonal Kořenáře dalším povedeným blafákem Flynn. Oceláři na Krošelje nevyzráli. Hostující gólman postupně vychytal kanonýry Stránského, Zadinu, Růžičku i Vránu.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. P. Vrána (M. Stránský, M. Růžička), 48. F. Zadina (Hrňa, Jašek), 53. M. Růžička (P. Vrána, M. Stránský) - 17. Allen (Cienciala, Bičevskis), 21. R. Zohorna (D. Šťastný), 52. Lunter (R. Zohorna, Ševc), rozhodující sam. nájezd Bernad. Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, navíc od 47. Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Šidlík, Pláněk, Allen, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice