Hlavní obsah

Litvínov - Č. Budějovice 3:2Litvínov díky obratu ve třetí třetině zdolal České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zdráhal 1 : 0
11. Slováček 1 : 1
24. Jonák 1 : 2
42. Hanzl 2 : 2
51. Zygmunt 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 25. kole extraligy poslední České Budějovice 3:2, zabrali po dvou porážkách a odvrátili hrozbu pádu na dno tabulky. Motor prohrál počtvrté v řadě, přestože po dvou třetinách vedl 2:1. Obrat zařídili Martin Hanzl a polský útočník Pawel Zygmunt, který v 51. minutě rozhodl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský Patrik Zdráhal překonává brankáře Českých Budějovic Jiřího Pateru.

Článek

Motor musel řešit absenci několika útočníků zařazením do ofenzívy obránců Slováčka a Suchánka, kteří společně s Voženílkem vytvořili čtvrtou formaci. Na svém klasickém postu debutoval v dresu Jihočechů bek Roth.

Aktivněji začali domácí a ve čtvrté minutě se dočkali vedení, když Jarůšek našel před brankou zapomenutého Zdráhala, který zakončil do odkryté branky. Vzápětí mohl odpovědět Novák, další šanci měl Přikryl a blízko vyrovnání byl i Roth.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu, zleva Karel Plášil, střelec gólu Ondřej Slováček a Matouš Venkrbec.

Smazat ztrátu se Motoru podařilo v 11. minutě, kdy nahození kapitána Pýchy tečoval Slováček a ve svém 14. extraligovém utkání oslavil premiérovou branku. Před první pauzou mohl vrátit Severočechům náskok Hübl po Lukešově přihrávce, ale při zakončení si přehodil puk na bekhend a Patera stihl jeho zakončení vytěsnit hokejkou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Viktor Hübl z Litvínova a brankář Českých Budějovic Jiří Patera.

Ve 24. minutě se radovali naopak hosté. Venkrbec u levého mantinelu zachytil puk, okamžitě jej nahodil a Jonák jej usměrnil za bezmocného Godlu. Odpovědět mohli Hanzl a Zdráhal. Godla zasáhl poté, co se jej po objetí branky snažil překvapit Gilbert a litvínovský gólman zasáhl i při Venkrbcově po sólu. Hosté se ubránili ve dvou oslabeních a sami svou přesilovku také nevyužili.

Po 113 sekundách třetí třetiny bylo vyrovnáno. Kudla zachytil puk a našel na pravém kruhu Hanzla, který překonal přesouvajícího se Pateru. Litvínov měl převahu a zužitkoval ji v 51. minutě, kdy Patera ještě vyrazil Cibulskisovu střelu přes stínícího Havelku a z dorážky se prosadil Zygmunt. Gól neodvrátila ani trenérské výzva hostů kvůli pádu atakovaného Havelky na českobudějovického gólmana.

Těsný náskok uhájil Litvínov i při Hüblově trestu i v závěru při Irvingově vyloučení. Při power play Motoru přesilovku přerušil Pýchův faul a stav se už nezměnil.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Madeta Motor České Budějovice 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Zdráhal (Jarůšek), 42. M. Hanzl (Kudla), 51. Zygmunt (Havelka) - 11. Slováček (Pýcha, Plášil), 24. Jonák (Venkrbec). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Válek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov - Jonák, Venkrbec, Christov - A. Raška, Gilbert, Michnáč - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - Slováček, D. Voženílek, J. Suchánek. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata: