Hlavní obsah

Návratu po deseti letech si moc vážím, říká nový kladenský trenér Vojta

ÚSTÍ NAD LABEM

Po deseti letech se vrací na extraligovou střídačku hokejový trenér Zdeněk Vojta. Obnovenou premiéru si odbude znovu u týmu Kladna, které tehdy vedl s asistentem Miloslavem Hořavou. Nyní má po svém boku Petra Tatíčka a Jiřího Kopeckého. „Jsem rád za ten návrat, ale na pocity není čas. Hlavní je práce, a té nás čeká opravdu hodně,“ svěřil se Vojta v rozhovoru pro Sport.cz po přípravném duelu v Ústí nad Labem.

Foto: Josef Pešout

Trenér Zdeněk Vojta

Článek

Jak jste hokejově prožil těch uplynulých deset sezón?

Určitě jsem nabral nové zkušenosti, především v zahraničí. Působil jsem v Rusku, Lotyšsku a u národního týmu Chorvatska. Pracoval jsem i s mládeží v Ústí nad Labem a v Chomutově. To je dost různorodých štací.

Kladno je v letošním létě hodně mediálně sledované díky vstupu Jaromíra Jágra do klubu. Od středy nesete nový název Rytíři. Jak tyhle proměny vnímáte?

To, že hokej na Kladně zůstal, je zásluha Jaromíra Jágra. Je to obrovská persona. A vážím si toho, že mohu s ním spolupracovat. Kdysi jsme spolu hráli za Kladno. Poznal jsem ho na ledě, když byl mladíčkem. Rok jsme se vídali v kabině. Pak jsem po absolvování vysoké školy odešel jako absolvent na vojnu. A po mém návratu do Kladna zamířil Jaromír, který je o devět let mladší, do zahraničí. A proč si mě teď vybral jako trenéra Kladna, to je spíš otázka pro něj (úsměv).

Jak se vám zamlouvá hráčský kádr?

Věřím, že nebudeme slabší, než minulou sezónu. Pokud se nám povede udržet na pár zápasů v úvodu extraligy obránce Pavla Skrbka s útočníkem Miloslavem Hořavou mladším, budou pro nás posilami.

Jak to s nimi tedy vypadá?

Připravovali se s námi na ledě a do 1. září jsem jim dal termín, kdy by se měli vyjádřit, co dál. A první zářijový den za nás nastoupili poprvé i v přípravném zápase v Ústí nad Labem. Nastávají jednání o nějaké případné dohodě, ale to je spíš záležitost manažera.

Jste spokojen s početním obsazením týmu?

Momentálně máme dostatečně široký kádr. Naše strategie je taková, že napíšeme patnáct hráčů na soupisku, což je minimum. Ostatním umožníme střídavé starty v první lize, abychom je udrželi v tréninku.

Co brankáři?

Přišel Chábera z Lublaně, jehož jsem v předminulé sezóně viděl v dresu Chomutova. Měl by vytvořit dvojici s Cikánkem místo Faltera, který odešel.

Co vás ještě čeká před startem extraligy?

Kvůli letní nejistotě jsme nemohli ani stanovit přesný zápasový program. Přátelské zápasy se domlouvají v dubnu, a to nikdo nevěděl, jestli za dva měsíce bude v Kladně hokej, nebo ne. A tak jsme při nedostatku zápasů s tuzemskými soupeři vyráželi i do Německa. Na příští úterý jsme soupeře nesehnali, a tak poslední utkání před ligou hrajeme až příští čtvrtek v Mladé Boleslavi.

Cíle do sezóny?

Určitě chceme hrát lépe, než loni.

Reklama

Související témata: