Hlavní obsah

Ocelářům se rozpadla elitní první formace

TŘINEC

Morová rána stihla mistrovský tým Ocelářů Třinec. Jejich nejlepší střelec Martin Růžička odešel do KHL, což se čekalo. Zato vůbec se nečekalo, že druhý hokejista elitního prvního útoku Václav Varaďa bude muset na operaci s kolenem. Doba léčení je velká neznámá.

Foto: archiv

Trenér Pavel Marek

Článek

„Vencovo zranění nás vážně ranilo,“ přiznal problém jako hrom na startu extraligy trenér a manažer Pavel Marek. „Na beton jsme s ním počítali znovu do dvojice s Radkem Bonkem a hledali jsme k nim vhodného parťáka po Martinu Růžičkovi. Takový hráč, jako je Venca, ještě nemůže pomýšlet na důchod. Pořád má skvělou fyzičku, pořád má co týmu dát, je vynikající,“ dodal.

Podle informací Práva si Varaďa přivodil zranění při rekreačním fotbálku. „Při banálním pohybu se mu uvolnilo koleno. Zpočátku se zdálo, že o nic vážného nejde, ale byla to mýlka. Operace je nutná a Venca je z toho zdrcený. Podpořili jsme ho a přemluvili, aby ji podstoupil co nejdříve,“ pokračoval v nešťastném tématu Marek.

Kdy se Varaďa do týmu vrátí, se zatím nedá odhadnout. „Může to být za měsíc, ale také až po Novém roce. Záleží, jak operace proběhne a jak se koleno bude hojit. V případech, jako je ten Vencův, to bývá u každého jinak,“ povzdechl třinecký trenér.

Není se co divit, že mistr intenzivně hledá posily. Kromě Růžičky mu odešli v létě také obránce Krajíček do Minsku, útočníci Polák do Klotenu a Zagrapan do Hämeenlinny. „Máme rozjednány čtyři hráče. Tři jsou Kanaďané a jeden je Slovák. Dokud nic není podepsáno, nebudu konkrétnější,“ pravil Marek.

Obavy fanoušků Ocelářů, že po hodech může přijít půst, zesílily výsledky v přípravných utkáních. Osm skončilo porážkou Třince a jen čtyři vítězstvím. Trenér pro to má vysvětlení. „Chceme do týmu zabudovat mladé hráče, naše odchovance, a proto jsme mnohokrát šetřili hlavní sílu. Hráli mladí, abychom je otestovali. Proto byla úspěšnost v přípravných utkáních nižší.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice