Hlavní obsah

Vítkovicím znovu chybí část rozpočtu, touží ale po dalším úspěchu

S touhou po obhajobě stříbrných medailí z minulých dvou ročníků extraligy vstupují do nové sezony hokejisté Vítkovic. Vicemistr se však stejně jako v minulých letech pere s nenaplněným rozpočtem. Generální partner Evraz s klubem dosud neprodloužil smlouvu a Vítkovicím tak ve stomilionovém rozpočtu schází čtvrtina.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Mojmír Trličík na střídačce hokejistů Vítkovic

Článek

Pro ostravský klub to není novum, už v uplynulých dvou sezonách získal potřebné garance ze strany Evrazu až v rozehrané sezoně. "Situace je obdobná jako před dvěma lety. Nemáme podepsanou smlouvu s generálním partnerem, ale věříme, že vše je na dobré cestě. Přísliby jsou a doufám, že se nám to povede dotáhnout," prohlásil na dnešní tiskové konferenci generální manažer Petr Husička.

Husička však zároveň upozornil, že sponzorské zázemí klubu narůstá. "Sponzoři nám spíše přibývají než ubývají. Je to odraz posledních dvou sezon, lépe se vyjednává z druhého místa. V případě dotažení Evrazu můžeme hovořit o naplněném rozpočtu," uvedl Husička.

Vítkovice v letní přestávce nepostihly dramatické změny. Kouče Mojmíra Trličíka však trápí odchod slovenského kanonýra Rudolfa Huny do popradského Lva a produktivního centra Petra Vrány do Chabarovsku.

Odešli i Dudáš a Tomas

"Je to dost velká ztráta, typologicky podobných a volných hráčů moc není. Nikdo se nedá úplně nahradit, je třeba tomu přizpůsobit hru mužstva. Čekali jsme, že produktivita může být nižší, a celou přípravu se to i projevuje. Ale pracujeme na tom, abychom to nahradili větším tlakem do brány a důrazem hráčů," řekl Trličík.

Vedle obou útočníků tým opustili obránce Martin Dudáš a útočník Roman Tomas, kteří budou působit na hostování v Mladé Boleslavi. Bek Lubomír Vosátko po skončení smlouvy zamířil do Znojma.

Náhradami mají být zadáci Karol Sloboda (Karlovy Vary) s Tomášem Kudělkou (Turku) a útočníci Tomáš Káňa (Ottawa 67's) s Jurajem Štefankou (Mladá Boleslav). "Nejvíce nás tlačila bota v obraně, proto jsme udělali Slobodu s Kudělkou. S Hunou a Vránou zase odešlo dost bodů, snažili jsme se to nahradit Káňou a Štefankou. Více jsme ale do kádru nechtěli zasahovat, prostor a šanci dostanou odchovanci," řekl Husička.

I bez gólů Huny a Vrány však loňský finalista v přípravě naznačil možnosti. Zvítězil třeba na silně obsazeném turnaji v Záhřebu, získal skalp švýcarského mistra Davosu nebo nováčka KHL Popradu.

"Chtěli bychom navázat na poslední dvě úspěšné sezony a vydržet co nejdéle v soutěži. Ale je nám jasné, že takové přání má dalších třináct mužstev," dodal Husička.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice