Hlavní obsah

Liberec a Hradec trejdovaly hráče. Kdo mění dres?

Praha

Na výměně hráčů se ve středu domluvily hokejové kluby Liberce a hradeckého Mountfieldu. Pod Ještěd míří útočník Radovan Pavlík, opačným směrem putuje Marek Zachar. Podle dohody klubů zůstanou oba rychlonozí křídelníci ve svých nových působištích do 31. ledna 2021.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Takto bojoval liberecký útočník Marek Zachar v zápase proti Mountfiedu HK, nyní oblékne jeho dres.

Článek

Oba celky si procházejí slabším výsledkovým obdobím. Liberec sice v úterý zdolal Brno 2:1, předtím však pětkrát v řadě prohrál. Mountfield HK zase vyhrál jen dva z uplynulých sedmi duelů. S nízkou produktivitou se potýkali i oba zmiňovaní borci. Dvaadvacetiletý Zachar v nové sezoně ještě nebodoval, stejně starý Pavlík si ve třinácti utkáních připsal dva góly a asistenci.

„V současné situaci hledáme impulsy, jak pomoci týmu i jednotlivým hráčům, kterým se v letošní sezóně zatím tolik nedaří. Naskytla se příležitost a domluvili jsme se Hradcem Králové na výměně Marka Zachara a Radovana Pavlíka do konce ledna 2021. Věříme, že tato výměna pomůže hráčům i našemu týmu," uvedl v tiskové zprávě kouč a sportovní ředitel Bílých Tygrů Patrik Augusta.

„Vzhledem k tomu, že se Radovan Pavlík v poslední době nedostával do sestavy a byl nějakou dobu mimo zápasový rytmus, domluvili jsme se na tom, že by měl někde sportovně pookřát. Podobný případ řešili v Liberci s Markem Zacharem. Nám se možnost této dočasné výměny líbila, takže jsme se na tomto trejdu domluvili," komentuje výměnu na klubovém webu generální manažer Mountfield HK Aleš Kmoníček.

Oba mladíci by měli absolvovat premiéru ve svých nových mužstvech už v pátečních utkáních. Severočeši přivítají Mladou Boleslav, Východočeši vyzvou v Karlových Varech domácí Energii.

Reklama