Hlavní obsah

Hokejisté Brna poprvé v extralize doma porazili Plzeň

BRNO

Až proměněný samostatný nájezd Petra Hubáčka v sedmé sérii rozhodl o vítězství Komety Brno nad Plzní 3:2. Domácí hokejisté dnes bojovností dvakrát dotáhli náskok soupeře a poprvé po postupu do extraligy dokázali na svém ledě Plzeň porazit.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci si mohli doma poprvé vychutnat vítězství nad Plzní

Článek

Trenér Komety Zdeněk Venera nezměnil sestavu z vítězné premiéry v Třinci. Ráz první třetině dala hned úvodní přesilovka Plzně ve 4. minutě po vyloučení gólmana Hoviho, který vyhodil po mantinelu za brankou kotouč až do ochranné sítě. Brňané se sice v oslabení ubránili, ale soupeř je dostal pod velký tlak. Vynikala zejména Strakova řada.

Kometa odolávala i druhé přesilovce, ovšem sedm sekund po návratu obránce Žižky z trestné lavice inkasovala. Po chybě při založení útoku se dostal k puku Duda, který z pravé strany našel u protilehlé tyčky volného Vlasáka. Ten pohotovou střelou do odkryté branky nedal Hovimu šanci.

Hned v úvodu druhé třetiny při Kratěnově vyloučení dostalo Brno soupeře pod tlak a jen zřídka se podařilo hostům vyhodit puk z obranné třetiny. Nápor však k vyrovnání nevedl. Těsně před koncem druhé třetiny mohl zvýšit po Hanzlíkově kolmém pasu za obránce Duda, jeho sólo s pokusem o rychlý bekhendový blafák ale Hovi vystihl.

Bojovným Brňanům se podařilo vyrovnat ve 42. minutě, kdy po Eratově přihrávce našel po střele od modré čáry skulinku Čermák. Ovšem už za 85 sekund radost domácích fanoušků zchladila druhá plzeňská branka. Brněnský obránce Kempný v rohu kluziště špatně trefil kotouč, který spadl na hůl Vlasákovi. Ten pohotově našel před brankou osamoceného Dudu, jenž po rychlé kličce překonal Hoviho.

Aktivní hra vynesla Kometě i podruhé vyrovnání. V 51. minutě našlápl do protiútoku Pospíšil, protáhl se okolo obránce Frola a kličkou oklamal Svobodu. Závěr zápasu měla zcela v režii Kometa, o čemž svědčí pouhé tři zásahy Hoviho ve třetí třetině.

V nájezdech střelci uspěli až při šestých pokusech. Nejprve plzeňský Kaberle, po něm vyrovnal Hubáček, který vzápětí proměnil i sedmý nájezd.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. Čermák (Erat), 51. Pospíšil (Bičánek), rozhodující sam. nájezd Hubáček - 12. Vlasák (Duda), 44. Duda (Martin Straka). Rozhodčí: Blecha, Mikula - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 6774.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Valach, Malec - Pospíšil, R. Hruška, Podkonický - Erat, Čermák, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Holec, Dlouhý - H. Zohorna, Koreis, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Plzeň: A. Svoboda - Kinrade, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Kaberle, J. Jeřábek, Frolo, Dan Růžička - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, J. Hlinka, Mrňa - Vostřák, Jan Kovář, Pitule - Stránský, M. Heřman, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín