Hlavní obsah

Litvínov vyhrál na Slavii a usadil se na čele extraligy

PRAHA

V dohrávce pátého kola hokejové Tipsport extraligy Slavia doma nestačila na Litvínov, prohrála 3:4. Hosté se tak po úterním utkání dostali na první místo tabulky. Slávistický kapitán Petr Kadlec odehrál 900. zápas v nejvyšší soutěži, připsal si jednu asistenci, ale jeho tým odešel poražen.

Článek

Domácí se mohli dostat do vedení už po 36 sekundách, ale Tomáš Kůrka neuspěl, v první šanci měl navrch brankář Martin Volke.

Slávisté poté sehráli přesilovou hru, ale nijak zvlášť fanoušky nezaujali, to více vzruchu přinesla střela hostujícího Martina Hujsy, ale ani on nevyzrál na gólmana Miroslava Kopřivu.

Slavia dostala v první části i druhou možnost při početní výhodě, tentokrát se už radovala. Po minutě a půl na ledě poslal domácí do vedení junior Tomáš Hertl, po necelých osmi minutách souboje musela Verva dotahovat. I ona mohla srovnat při přesilové hře, šance měla, ale gólman Kopřiva si pokaždé poradil.

Druhá třetina a obrat Litvínova 

Druhá třetina přinesla pravý opak. Ve 27. minutě využil přesilovku Viktor Hübl a bylo srovnáno. Do konce prostřední části zbývalo přesně 11 minut a 11 sekund, skóre ukazovalo 1:1, ale hra při šesti jedničkách byla přerušena. Problém s reklamou na mantinelu donutil všechny hráče kroužit několik minut po hřišti.

Po výšivce místní pracovní čety hosté hráli opět v početní výhodě. A zase uspěli. Po čtytřech minutách otočil skóre Vojtech Kubinčák.

Srovnat mohl před koncem třetiny slávistický obránce Vladimír Roth, ale jeho dvě šance zůstaly nevyslyšeny. Jak jinak opět při hře pět na čtyři.

Přetahovaná ve třetí třetině 

V poslední dvacetiminutovce nejdříve zvonila tyč litvínovské branky, poté slávisté hráli přesilovku a gólman Volke se musel pořádně otáčet, ale vydržel. Jen ale hostující Jan Bojer skočil na led z trestné lavice, Tomáš Svoboda srovnal na 2:2.

Za dvě minuty vládla radost zase na litvínovské střídačce, Robin Hanzl přiblížil tři body hostům. Ty za tohoto stavu a úterní porážce Kladna s Karlovými Vary čekalo první místo v extraligové tabulce. Jenže přetahovaná pokračovala. Při přesilovce Svoboda srovnal na 3:3, šlo o jeho druhý gól v utkání. Do konce zápasu zbývalo sedm minut.

A show jela dál. Za necelou minutu upravil skóre na 4:3 pro Litvínov Hübl, také se trefil v tomto zápase podruhé. Jeho pumelice z kruhu skončila pod horní tyčkou Kopřivovy branky. Slavia zkusila v poslední minutě hru bez brankáře, ale skóre se už neměnilo a Litvínov se dostal do čela extraligové tabulky. Pět sekund před konečným hvizdem si hráči ještě rozdali pár boxerských ran, ale výsledek zůstal totožný - Litvínov bral tři body.

Dohrávka 5. kolo hokejové extraligy
Slavia Praha - Litvínov 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. T. Hertl (M. Čermák, Jaškin), 45. Svoboda (Růžička, Kadlec), 53. Svoboda (Růžička, Roth) - 27. V. Hübl (Lukeš, Kubinčák), 31. Kubinčák (V. Hübl, Lukeš), 47. Hanzl (Jenáček, Trávníček), 54. Hübl (Lukeš, Pojkar). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:9, navíc Vašíček a Kalus (oba SLA) a Jareš (LIT) 5+DKU. Využití: 2:2. Diváci: 3468.
Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Krejčík, Kuboš, Kolařík, Vašíček - Kůrka, T. Svoboda, Tomica - Kalus, V. Růžička, Sklenář - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Jaškin, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Volke - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Gula, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Bojer, Gerhát, Majdan. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice