Hlavní obsah

Mladá Boleslav poprvé naplno bodovala, porazila Litvínov 2:1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi vydřeli v 7. kole extraligy výhru nad Litvínovem 2:1 a po prvním tříbodovém zisku v soutěži se odpoutali z posledního místa v tabulce. O výhře domácích rozhodl gól kapitána Davida Výborného ve 39. minutě. Severočeši vyšli v šestém klání sezony poprvé bodově naprázdno a přišli o vedení v extralize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Bojer z Litvínova (vpravo) před Chaloupkou z Mladé Boleslavi

Článek

Souboj celků z opačných pólů tabulky začal lépe pro hosty. Otevřít skóre mohli Majdan nebo Lukeš, kteří ale nedokázali na brankáře Hübla, jenž do Mladé Boleslavi přišel právě z Litvínova, vyzrát. Neprosadili se ani Hujsa nebo po přečíslení dva na jednoho aktivní Ručinský.

Severočechům se podařilo dotlačit puk za brankovou čáru čtyři sekundy před koncem první třetiny, rozhodčí Pešina však krátce předtím přerušil hru, neboť usoudil, že brankář Hübl má puk pod kontrolou. Dorážka Viktora Hübla tak i přes protesty litvínovských hráčů nebyla gólová.

Mladoboleslavští se do šancí začali prosazovat až ve druhé třetině. Kotrlův brejk v oslabení ještě brankou neskončil, ale Bahenského dorážka v přesilové hře ve 25. minutě již ano. Gól domácích ale musel posvětit videorozhodčí, neboť útočník domácích puk hrál hokejkou ve vzduchu. Z vedení se však diváci radovali jen 40 sekund, než Trávníček bleskově vyrovnal.

Domácí to ale nepoznamenalo a i díky tomu, že oba celky se spíše než na obranu soustředily na útok, střídala ve Ško-Energo areně šance šanci. Druhý gól mohl vstřelit hostující Hanzl, jenž se na Hübla řítil sám přímo z trestné lavice, brankář domácích ale se štěstím zlikvidoval i následnou dorážku Hujsy.

Na druhé straně se do šance prodral Výborný, ale chvíle mladoboleslavského kapitána přišla až ve 39. minutě, kdy se i přes urputnou snahu bránícího Skuhrovce protlačil před branku a zamířil přesně pod horní tyč. Výborný si tak připsal první extraligový gól v dresu středočeského klubu.

Vedení domácí nabudilo a ve třetí části mohli přidat i třetí gól. Volke však chytal spolehlivě. Nepřekonal jej ani z dobré pozice Vrbata. Do útoku se ale tlačili i hosté a tak se na ledě často jiskřilo. Středočeši nakonec výhru v dramatickém závěru, ve kterém hrál Litvínov přes dvě minuty power play, udrželi.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Bahenský (Hrdel), 39. D. Výborný (Tomas) - 26. Trávníček (Jareš, Hanzl). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 3500.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Dudáš, Jindra - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Vrbata, Mikulík, Kotrla - Tománek, Bahenský, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Litvínov: Volke - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Kousalík, Gula, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: